Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

Utolsó kommentek:

O.Ádám 2019.05.03. 23:06:07

Az ellentmondásosság ott kezdődik, hogy a felső képen 1 db abszint sincs :)

1. Pierre Ordinaire szerepe valószínűleg fiktív (bár tényleg ott élt), és inkább azért jelenhetett meg a Pernod Fils marketingjében, hogy a Svájcból áthozott abszintot „mégis francia” italként népszerűsíthessék, illetve mert akkoriban „kötelező elem” volt minden gyógynövényes ital receptjét valamilyen gyógyító tekintélyre visszavezetni, jobb híján egy kéznél lévő orvosra.

2. Amit „bohém módszerként” ismerünk, azt szűken 30 éve találták ki Csehországban olyan kommersz szeszesitalokhoz, amiket "Absinth"-ként adtak el, bár nem hasonlítottak az abszintra. A századfordulós abszintos festmények, képeslapok, szóbeli említések garmadája ellenére semmilyen utalás nem létezik arra, hogy az 1990-es évek előtt bárki is cukrot gyújtogatott volna az abszint fölött. Akkoriban a legtöbben tényleg cukrozták az abszintot, de egyszerűen csak a hígításra használt vízsugár alá helyezték és belemosták vele az italba. Szó szerint tisztán, azaz hígítás nélkül viszont ritka alpáriságnak számított abszintozni, még a lepukkant alkoholistákat is hígított abszinttal festették le.

3. Ez a pont szépen le van írva, de biztosra lényegében csak az mehet, aki már tapasztalatból ismeri a rendes abszintokat.

Bejegyzés: 4 érdekesség a zöld tündérről

Kelly és a szexi dög 2019.04.07. 13:35:41

Mezőgazdasági rum :) van amit nem kell feltétlenül leforditani...

Bejegyzés: 5 érdekes tény az ezerarcú rumról

Piri és Barkas 2019.04.06. 18:44:56

Voltam Puerto Rico-ban a Bacardi -nál. Na, hát, az nem evilági intézmény. Fegyveres őrök védik minden részét. Főleg a titkos részeit. De mondjuk az italjaikat is nehezen lehet ütni, az is tény. Bár erről Saint Kitts-en és Barbados-on talán mást mondanának... :)

Bejegyzés: 5 érdekes tény az ezerarcú rumról

iszunkblog 2019.04.06. 17:02:23

@mortullus: Köszi az észrevételt, pontosítottam a fogalmazást.

Bejegyzés: 5 érdekes tény az ezerarcú rumról

mortullus 2019.04.06. 17:00:42

A cukornád Ázsiából terjedt el Indiába? Miért, India nem Ázsiában van?

Bejegyzés: 5 érdekes tény az ezerarcú rumról

iszunkblog 2019.04.06. 00:43:45

@Boar.: Igen, erre írtam fent, hogy valami nem kerek vele, utánajárunk a forrásnak.

Bejegyzés: 5 érdekes tény az ezerarcú rumról

Boar. 2019.04.06. 00:43:02

@iszunkblog: 10.519 liter Ez baromi kevés... Ez 200.000 feles...nem egészen 550 feles naponta...
Ennyit az amerikai háziasszonyok süteménybe elhasználnak...

Bejegyzés: 5 érdekes tény az ezerarcú rumról

iszunkblog 2019.04.05. 22:22:21

@GTI100: Valóban kicsit túl lett írva. Szóval 10.519 liter lesz a rumok piaca, vagy ennyi rumra lesz kereslet. De a szám is fura, ennek utánajárunk még. Köszi az észrevételt!

Bejegyzés: 5 érdekes tény az ezerarcú rumról

GTI100 2019.04.05. 22:13:11

"Egy amerikai felmérés szerint a rum piacán 2023-ra 10.519 liter rumra lesz kereslet. "
Ezt nem értem.

Bejegyzés: 5 érdekes tény az ezerarcú rumról

zsurzsenka 2019.04.05. 18:10:19

És amit tavaly tanultam meg felnőttfejjel Kubában: van édes és száraz rum, és olyan mérvű a rumkultúra, mint Magyarországon a pálinkáé. Lovagjaik vannak, talán öt, ha jól emlékszem, és ők értékelik, bírálják adott főzde éves párlatait. Úgy érkeztünk, hogy ismertem egy kubai rumot, és most egy addig számomra teljesen ismeretlen márka a kedvenc.

Bejegyzés: 5 érdekes tény az ezerarcú rumról

iszunkblog 2019.04.04. 14:31:57

@szepipiktor: Minden posztnál előzetes moderáció van beállítva.

Bejegyzés: Taroltak a japánok a világ legjobb whiskey-jei között

iszunkblog 2019.03.18. 13:09:51

@chr(27): Az alap Jim Beam kb. ennek a felébe kerül. Ez így egy közepes-prémium termék, de semmiképpen sem szuperprémium, mint ahogy az eredeti közleményben szerepelt. Az valóban egy másik nagyságrend lenne.

Bejegyzés: Legendák találkozása egy whiskey-ben

chr(27) 2019.03.18. 10:20:29

Csak az arcedula nem illik vhogy a kepbe. Beleposzintu whiskyk kerulnek ennyibe.

Bejegyzés: Legendák találkozása egy whiskey-ben

2018.06.02. 14:13:45

@iszunkblog: Na igen. Ezzel lehet, hogy még a japánok teljesítményét is túlszárnyalják, akik egy algatekercsbe beleraknak egy marék rizst és egy kis nyers halat, majd adják 3 ezerért a jónépnek. :)

Bejegyzés: Újjáéled két skót whiskyfőzde

iszunkblog 2018.05.31. 09:36:10

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: Nekik szegényeknek csak a gabona jut. Örüljünk az éghajlatunknak :)

Bejegyzés: Újjáéled két skót whiskyfőzde

2018.05.31. 09:34:04

Mi ugyanezt gyümölcsből csináljuk.

Bejegyzés: Újjáéled két skót whiskyfőzde

iszunkblog 2018.04.26. 15:13:07

@O.Ádám: Köszi a pontosítást! A bitterek magyarításával mindig gondban voltam, fordítás nélkül meg olyan furán hangzik.

Bejegyzés: Új keserűlikőr a Jamesontól

O.Ádám 2018.04.26. 14:43:32

A koktélbitter vagy koktélkeserű nem likőr, se papíron, se a gyakorlatban. A keserűlikőr (kis sarkítással) az, amikor az ilyen bitterhez cukros vodkát adnak :)

Bejegyzés: Új keserűlikőr a Jamesontól

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása