Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

Új keserűlikőr a Jamesontól

Az ír partvidék vad ízeit megidéző Jameson Wild Seaweed Bitters-zel a világ mixereit szeretnék inspirálni.

jameson-bitter.jpg

Az Irish Distillers whiskeymárkájának új terméke a Sligo megyei Long Rock-ból származó, és az Atlanti-óceán partján természetes módon szárított vad vörös pálmamoszattal készül, melyet Damian Melvin, egy másodgenerációs moszatbetakarító gyűjt. A Jameson Wild Seaweed Bitters a Jameson Bitters termékcsalád második tagja. Elődje a 2015-ben piacra dobott Jameson Wild Sloe Berry Bitters volt.

A Dave Quinn whiskeymester által kifejlesztett ital a koncentrált Jameson Irish whiskey és a moszat mellett kínafát, ürmöt, ginzenget és enciánt tartalmaz. A gazdag, intenzív és kiegyensúlyozott ízvilágú keserűlikőrt, amely az ír partvidék aromáit idézi fel, 46 százalékos alkoholfokkal palackozzák.

A likőr színe gazdag sötétbarna, vöröses jegyekkel. Aromája intenzív, éles, friss tengeri levegőre, tengerpartra, kagylókra és moszatra emlékeztető illatokkal köszön be. A ginzenggyökér földes, kesernyés-fűszeres illatát az üröm keserű, abszintos karaktere, a keserű enciángyökér és a száraz kínafa rügyek követik az orrban. A moszat és a keserűk a whiskey gabonás, gyümölcsös, virágos, mogyorós és vaníliafás jegyeivel keverednek. Ízében az erős, intenzív, földes moszataromák, a száraz és keserű üröm, ginzeng, encián és kínafa, valamint a lágy ír whiskey harmonizál egymással, a végén a moszat olajosságával. Utóíze száraz és hosszan tartó.

Brendan Buckley, a cég kutatási igazgatója elmondta: „Nem titok, hogy a Jameson sikere az Egyesült Államokban és más országokban a világ legjobb bármixereinek márkanagyköveti szerepén nyugszik, és elkötelezettek vagyunk, hogy izgalmas, új, a kreativitásukat lángra lobbantó koncepciókat fejlesszünk ki számukra.”

A Jameson Wild Seaweed Bitters a dublini és a midletoni lepárlóban, valamint a www.jamesonwhiskey.com oldalon vásárolható meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://iszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2713856140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

O.Ádám 2018.04.26. 14:43:32

A koktélbitter vagy koktélkeserű nem likőr, se papíron, se a gyakorlatban. A keserűlikőr (kis sarkítással) az, amikor az ilyen bitterhez cukros vodkát adnak :)

iszunkblog 2018.04.26. 15:13:07

@O.Ádám: Köszi a pontosítást! A bitterek magyarításával mindig gondban voltam, fordítás nélkül meg olyan furán hangzik.

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása