A Port Ellen és a Brora élére is kinevezték a feltámasztásért felelős vezetőket.
A Diageo tavaly év végén közleményben tett hitet a skót whisky jövője mellett, és határozta el két nagymúltú, de 35 éve bezárt főzde újranyitását, amelyek egyúttal turisztikai célpontként is szolgálnak majd.
A Port Ellen Distillery élére a Lagavulint hét éve vezető Georgie Crawfordot nevezték ki, míg az 1819-ben alapított sutherlandi Brora Distillery újraéledéséért a brorai születésű Stewart Bowman (a nyitóképen) felel majd, aki eddig a Clynelish Distillery csapatában dolgozott. (Érdekesség, hogy a Brora eredetileg Clynelish néven működött, csak az „új” Clynelish 1968-as megnyitása után vette fel a Brora nevet, majd bezárása után a Clynelish látogatóközpontjaként működött.)
Az Islay-i Lagavulin főzde új vezetője Colin Gordon lesz, aki eddig a Lagavulin és Caol Ila főzdék tőzeges malátájának előállítását irányította a Port Ellen Malting-nál.
Keith Miller, a Diageo lepárlási és érlelési igazgatója a kinevezések kapcsán elmondta, hogy a szakértelmük mellett az új vezetők helyi származásúak, ezért jól ismerik a főzdék hagyományait.
A két lepárlóban 2020-ban indulhat újra a termelés. Az újraindítás becsült költsége 35 millió font.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.