Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

Újjáéled két skót whiskyfőzde

A Port Ellen és a Brora élére is kinevezték a feltámasztásért felelős vezetőket.

stewart_bowman-brora.jpg

A Diageo tavaly év végén közleményben tett hitet a skót whisky jövője mellett, és határozta el két nagymúltú, de 35 éve bezárt főzde újranyitását, amelyek egyúttal turisztikai célpontként is szolgálnak majd.

A Port Ellen Distillery élére a Lagavulint hét éve vezető Georgie Crawfordot nevezték ki, míg az 1819-ben alapított sutherlandi Brora Distillery újraéledéséért a brorai születésű Stewart Bowman (a nyitóképen) felel majd, aki eddig a Clynelish Distillery csapatában dolgozott. (Érdekesség, hogy a Brora eredetileg Clynelish néven működött, csak az „új” Clynelish 1968-as megnyitása után vette fel a Brora nevet, majd bezárása után a Clynelish látogatóközpontjaként működött.)

Az Islay-i Lagavulin főzde új vezetője Colin Gordon lesz, aki eddig a Lagavulin és Caol Ila főzdék tőzeges malátájának előállítását irányította a Port Ellen Malting-nál.

port_ellen.jpg

Keith Miller, a Diageo lepárlási és érlelési igazgatója a kinevezések kapcsán elmondta, hogy a szakértelmük mellett az új vezetők helyi származásúak, ezért jól ismerik a főzdék hagyományait.

A két lepárlóban 2020-ban indulhat újra a termelés. Az újraindítás becsült költsége 35 millió font.

A bejegyzés trackback címe:

https://iszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4314007076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.05.31. 09:34:04

Mi ugyanezt gyümölcsből csináljuk.

iszunkblog 2018.05.31. 09:36:10

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: Nekik szegényeknek csak a gabona jut. Örüljünk az éghajlatunknak :)

2018.06.02. 14:13:45

@iszunkblog: Na igen. Ezzel lehet, hogy még a japánok teljesítményét is túlszárnyalják, akik egy algatekercsbe beleraknak egy marék rizst és egy kis nyers halat, majd adják 3 ezerért a jónépnek. :)

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása