Iszunk - Utolsó kommentek
blfr8@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://iszunk.blog.hu/2019/05/03/4_erdekesseg_a_zold_tunderrol/full_commentlist/1#c37135500
Válasz erre: 4 érdekesség a zöld tündérről
2019-05-03T23:06:07+02:00
2019-05-03T23:06:07+02:00
O.Ádám
http://blog.hu/user/515369
Az ellentmondásosság ott kezdődik, hogy a felső képen 1 db abszint sincs :)<br />
<br />
1. Pierre Ordinaire szerepe valószínűleg fiktív (bár tényleg ott élt), és inkább azért jelenhetett meg a Pernod Fils marketingjében, hogy a Svájcból áthozott abszintot „mégis francia” italként népszerűsíthessék, illetve mert akkoriban „kötelező elem” volt minden gyógynövényes ital receptjét valamilyen gyógyító tekintélyre visszavezetni, jobb híján egy kéznél lévő orvosra.<br />
<br />
2. Amit „bohém módszerként” ismerünk, azt szűken 30 éve találták ki Csehországban olyan kommersz szeszesitalokhoz, amiket "Absinth"-ként adtak el, bár nem hasonlítottak az abszintra. A századfordulós abszintos festmények, képeslapok, szóbeli említések garmadája ellenére semmilyen utalás nem létezik arra, hogy az 1990-es évek előtt bárki is cukrot gyújtogatott volna az abszint fölött. Akkoriban a legtöbben tényleg cukrozták az abszintot, de egyszerűen csak a hígításra használt vízsugár alá helyezték és belemosták vele az italba. Szó szerint tisztán, azaz hígítás nélkül viszont ritka alpáriságnak számított abszintozni, még a lepukkant alkoholistákat is hígított abszinttal festették le.<br />
<br />
3. Ez a pont szépen le van írva, de biztosra lényegében csak az mehet, aki már tapasztalatból ismeri a rendes abszintokat.
https://iszunk.blog.hu/2019/04/05/5_erdekes_teny_az_ezerarcu_rumrol/full_commentlist/1#c37027261
Válasz erre: 5 érdekes tény az ezerarcú rumról
2019-04-07T13:35:41+02:00
2019-04-07T13:35:41+02:00
Kelly és a szexi dög
http://blog.hu/user/408667
Mezőgazdasági rum :) van amit nem kell feltétlenül leforditani...
https://iszunk.blog.hu/2019/04/05/5_erdekes_teny_az_ezerarcu_rumrol/full_commentlist/1#c37027843
Válasz erre: 5 érdekes tény az ezerarcú rumról
2019-04-07T06:52:05+02:00
2019-04-07T06:52:05+02:00
gigabursch
http://blog.hu/user/169612
Köszi! Ez érdekes volt.
https://iszunk.blog.hu/2019/04/05/5_erdekes_teny_az_ezerarcu_rumrol/full_commentlist/1#c37026177
Válasz erre: 5 érdekes tény az ezerarcú rumról
2019-04-06T18:44:56+02:00
2019-04-06T18:44:56+02:00
Piri és Barkas
http://blog.hu/user/1324475
Voltam Puerto Rico-ban a Bacardi -nál. Na, hát, az nem evilági intézmény. Fegyveres őrök védik minden részét. Főleg a titkos részeit. De mondjuk az italjaikat is nehezen lehet ütni, az is tény. Bár erről Saint Kitts-en és Barbados-on talán mást mondanának... :)
https://iszunk.blog.hu/2019/04/05/5_erdekes_teny_az_ezerarcu_rumrol/full_commentlist/1#c37025867
Válasz erre: 5 érdekes tény az ezerarcú rumról
2019-04-06T17:02:23+02:00
2019-04-06T17:02:23+02:00
iszunkblog
http://blog.hu/user/1349182
<a href="https://iszunk.blog.hu/2019/04/05/5_erdekes_teny_az_ezerarcu_rumrol?full_commentlist=1#c37024585" class="reply_nick_748327" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37024585 );">@mortullus</a>: Köszi az észrevételt, pontosítottam a fogalmazást.
https://iszunk.blog.hu/2019/04/05/5_erdekes_teny_az_ezerarcu_rumrol/full_commentlist/1#c37024585
Válasz erre: 5 érdekes tény az ezerarcú rumról
2019-04-06T17:00:42+02:00
2019-04-06T17:00:42+02:00
mortullus
http://blog.hu/user/748327
A cukornád Ázsiából terjedt el Indiába? Miért, India nem Ázsiában van?
https://iszunk.blog.hu/2019/04/05/5_erdekes_teny_az_ezerarcu_rumrol/full_commentlist/1#c37024263
Válasz erre: 5 érdekes tény az ezerarcú rumról
2019-04-06T00:43:45+02:00
2019-04-06T00:43:45+02:00
iszunkblog
http://blog.hu/user/1349182
<a href="https://iszunk.blog.hu/2019/04/05/5_erdekes_teny_az_ezerarcu_rumrol?full_commentlist=1#c37024227" class="reply_nick_632520" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37024227 );">@Boar.</a>: Igen, erre írtam fent, hogy valami nem kerek vele, utánajárunk a forrásnak.
https://iszunk.blog.hu/2019/04/05/5_erdekes_teny_az_ezerarcu_rumrol/full_commentlist/1#c37024227
Válasz erre: 5 érdekes tény az ezerarcú rumról
2019-04-06T00:43:02+02:00
2019-04-06T00:43:02+02:00
Boar.
http://blog.hu/user/632520
<a href="https://iszunk.blog.hu/2019/04/05/5_erdekes_teny_az_ezerarcu_rumrol?full_commentlist=1#c37024043" class="reply_nick_1349182" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37024043 );">@iszunkblog</a>: 10.519 liter Ez baromi kevés... Ez 200.000 feles...nem egészen 550 feles naponta...<br />
Ennyit az amerikai háziasszonyok süteménybe elhasználnak...
https://iszunk.blog.hu/2019/04/05/5_erdekes_teny_az_ezerarcu_rumrol/full_commentlist/1#c37024043
Válasz erre: 5 érdekes tény az ezerarcú rumról
2019-04-05T22:22:21+02:00
2019-04-05T22:22:21+02:00
iszunkblog
http://blog.hu/user/1349182
<a href="https://iszunk.blog.hu/2019/04/05/5_erdekes_teny_az_ezerarcu_rumrol?full_commentlist=1#c37023845" class="reply_nick_1211541" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37023845 );">@GTI100</a>: Valóban kicsit túl lett írva. Szóval 10.519 liter lesz a rumok piaca, vagy ennyi rumra lesz kereslet. De a szám is fura, ennek utánajárunk még. Köszi az észrevételt!
https://iszunk.blog.hu/2019/04/05/5_erdekes_teny_az_ezerarcu_rumrol/full_commentlist/1#c37023845
Válasz erre: 5 érdekes tény az ezerarcú rumról
2019-04-05T22:13:11+02:00
2019-04-05T22:13:11+02:00
GTI100
http://blog.hu/user/1211541
"Egy amerikai felmérés szerint a rum piacán 2023-ra 10.519 liter rumra lesz kereslet. "<br />
Ezt nem értem.
https://iszunk.blog.hu/2019/04/05/5_erdekes_teny_az_ezerarcu_rumrol/full_commentlist/1#c37023279
Válasz erre: 5 érdekes tény az ezerarcú rumról
2019-04-05T18:10:19+02:00
2019-04-05T18:10:19+02:00
zsurzsenka
http://blog.hu/user/405960
És amit tavaly tanultam meg felnőttfejjel Kubában: van édes és száraz rum, és olyan mérvű a rumkultúra, mint Magyarországon a pálinkáé. Lovagjaik vannak, talán öt, ha jól emlékszem, és ők értékelik, bírálják adott főzde éves párlatait. Úgy érkeztünk, hogy ismertem egy kubai rumot, és most egy addig számomra teljesen ismeretlen márka a kedvenc.
https://iszunk.blog.hu/2019/04/02/taroltak_a_japanok_a_vilag_legjobb_whiskey-jei_kozott/full_commentlist/1#c37018921
Válasz erre: Taroltak a japánok a világ legjobb whiskey-jei között
2019-04-04T14:31:57+02:00
2019-04-04T14:31:57+02:00
iszunkblog
http://blog.hu/user/1349182
<a href="https://iszunk.blog.hu/2019/04/02/taroltak_a_japanok_a_vilag_legjobb_whiskey-jei_kozott?full_commentlist=1#c37018445" class="reply_nick_728643" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 37018445 );">@szepipiktor</a>: Minden posztnál előzetes moderáció van beállítva.
https://iszunk.blog.hu/2019/04/02/taroltak_a_japanok_a_vilag_legjobb_whiskey-jei_kozott/full_commentlist/1#c37018445
Válasz erre: Taroltak a japánok a világ legjobb whiskey-jei között
2019-04-04T14:28:24+02:00
2019-04-04T14:28:24+02:00
szepipiktor
http://blog.hu/user/728643
Cenzúrázod ezt a posztot?????
https://iszunk.blog.hu/2019/03/15/legendak_talalkozasa_egy_whiskey-ben/full_commentlist/1#c36915382
Válasz erre: Legendák találkozása egy whiskey-ben
2019-03-18T13:09:51+01:00
2019-03-18T13:09:51+01:00
iszunkblog
http://blog.hu/user/1349182
<a href="https://iszunk.blog.hu/2019/03/15/legendak_talalkozasa_egy_whiskey-ben?full_commentlist=1#c36914302" class="reply_nick_88713" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 36914302 );">@chr(27)</a>: Az alap Jim Beam kb. ennek a felébe kerül. Ez így egy közepes-prémium termék, de semmiképpen sem szuperprémium, mint ahogy az eredeti közleményben szerepelt. Az valóban egy másik nagyságrend lenne.
https://iszunk.blog.hu/2019/03/15/legendak_talalkozasa_egy_whiskey-ben/full_commentlist/1#c36914302
Válasz erre: Legendák találkozása egy whiskey-ben
2019-03-18T10:20:29+01:00
2019-03-18T10:20:29+01:00
chr(27)
http://blog.hu/user/88713
Csak az arcedula nem illik vhogy a kepbe. Beleposzintu whiskyk kerulnek ennyibe.
https://iszunk.blog.hu/2018/05/28/ujjaeled_ket_skot_whiskyfozde/full_commentlist/1#c35295404
Válasz erre: Újjáéled két skót whiskyfőzde
2018-06-02T14:13:45+02:00
2018-06-02T14:13:45+02:00
<a href="http://iszunk.blog.hu/2018/05/28/ujjaeled_ket_skot_whiskyfozde?full_commentlist=1#c35295160" class="reply_nick_1349182" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35295160 );">@iszunkblog</a>: Na igen. Ezzel lehet, hogy még a japánok teljesítményét is túlszárnyalják, akik egy algatekercsbe beleraknak egy marék rizst és egy kis nyers halat, majd adják 3 ezerért a jónépnek. :)
https://iszunk.blog.hu/2018/05/28/ujjaeled_ket_skot_whiskyfozde/full_commentlist/1#c35295160
Válasz erre: Újjáéled két skót whiskyfőzde
2018-05-31T09:36:10+02:00
2018-05-31T09:36:10+02:00
iszunkblog
http://blog.hu/user/1349182
<a href="http://iszunk.blog.hu/2018/05/28/ujjaeled_ket_skot_whiskyfozde?full_commentlist=1#c35285858" class="reply_nick_1144178" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35285858 );">@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója</a>: Nekik szegényeknek csak a gabona jut. Örüljünk az éghajlatunknak :)
https://iszunk.blog.hu/2018/05/28/ujjaeled_ket_skot_whiskyfozde/full_commentlist/1#c35285858
Válasz erre: Újjáéled két skót whiskyfőzde
2018-05-31T09:34:04+02:00
2018-05-31T09:34:04+02:00
Mi ugyanezt gyümölcsből csináljuk.
https://iszunk.blog.hu/2018/04/23/uj_keserulikor_a_jamesontol/full_commentlist/1#c35126730
Válasz erre: Új keserűlikőr a Jamesontól
2018-04-26T15:13:07+02:00
2018-04-26T15:13:07+02:00
iszunkblog
http://blog.hu/user/1349182
<a href="http://iszunk.blog.hu/2018/04/23/uj_keserulikor_a_jamesontol?full_commentlist=1#c35079702" class="reply_nick_515369" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 35079702 );">@O.Ádám</a>: Köszi a pontosítást! A bitterek magyarításával mindig gondban voltam, fordítás nélkül meg olyan furán hangzik.
https://iszunk.blog.hu/2018/04/23/uj_keserulikor_a_jamesontol/full_commentlist/1#c35079702
Válasz erre: Új keserűlikőr a Jamesontól
2018-04-26T14:43:32+02:00
2018-04-26T14:43:32+02:00
O.Ádám
http://blog.hu/user/515369
A koktélbitter vagy koktélkeserű nem likőr, se papíron, se a gyakorlatban. A keserűlikőr (kis sarkítással) az, amikor az ilyen bitterhez cukros vodkát adnak :)