Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

A whisky, amiből egy korty drágább, mint egy Porsche

A Sotheby’s London The Ultimate Whisky Collection elnevezésű aukcióján ismét megdőlt az árverési rekord.

macallan-sothebys.jpg

A 467 palackot és kilenc hordót felvonultató, összesen 10 millió dolláros leütést hozó aukción a legdrágább palack címet az 1926-os Macallan Fine & Rare 60 year old hódította el, 1.452.000 angol fontos (1.873.951 dolláros, kb. 556 millió forintos) leütési árral. Így egy felespohárnyi ital ára mintegy 100.000 dollár, amennyi pénzért már Porsche Carrerát is lehet vásárolni.

gyébként ez már az ötödik alkalom, hogy egy 1926-os, 60 éves Macallanért egymillió dollár feletti összeget adtak. Hírek szerint mindössze 40 palack készült ebből az italból, amelyet 60 éves, a 263. számú, európai tölgyfából készült hordóban történt érlelést követően palackoztak 1986-ban. A mostani rekorder a Bonhams-nél tavaly 1,1 millió dollárért eladott palackot taszította le a trónról. A vevő kilétét nem fedték fel, de arra utaltak a Sotheby’s-nél, hogy Ázsiából mutatkozik jelentős érdeklődés a legjobb single malt scotchok, illetve a leghíresebb francia pincészetek borai iránt is.

(Fotó: Sotheby's)

A bejegyzés trackback címe:

https://iszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr915273198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása