A briteket már meghódította, most a magyarokat is szeretné meggyőzni a Bulldog arról, hogy ha a tradíciót öntörvényűséggel és újító szellemmel dobjuk fel, tökéletes összhangot kapunk végeredményként.
Komoly menetelésbe kezdett a gin az elmúlt években Nagy-Britaniában – amióta csak hozzá mertek nyúlni az eredeti ginrecepthez. A gineket megújító megközelítésnek az egyik úttörője volt 2006-ban maga a Bulldog gin is. Megálmodóját, Anshuman Vohrát annyira felbőszítette a vodka növekvő egyeduralma a szigetországban, hogy fejébe vette, visszahódítja a brit szíveket a ginnek – még akkor is, ha ehhez változtatni kell az eredeti, borókás, „fenyőízű” recepten.
Vohra nem is csinált titkot abból, hogy szembefordult a London Dry Gin hagyományaival, mi több ebből az ellenállásból teremtett egy olyan italt, ami felidézi ugyan a régi ízeket, de mégis más, mint a korábbiak. Ez a hozzáállás pedig jól rezonált az ezredforduló fiataljainak öntörvényűségére és büszkén vállalt függetlenségére, amitől a kockázatvállalás sem állt távol.
Persze gin nem volt, nem is lesz boróka nélkül, ám az újraálmodott citrusos ízharmóniát a Bulldog 11 további fűszernővénnyel teremti meg. A boróka, az angyalgyökér, a koriander és a citrom adja meg az alapokat; az édesgyökér, a mandula, a nőszirom és a kasszia színesíti az italt, míg a végső csavart a levendula, a fehér mák, a lótuszlevél és a longán – más néven kínai sárkányszem – adja. Hogy a gin selymesen csússzon, az Európából, Afrikából és Ázsiából származó fűszerek a gabona negyedik lepárlása után kerülnek az italba.
„A Bulldog gin mer más lenni és azokhoz szól, akik ugyancsak mernek független, akár ösztönös döntéseket hozni, a saját útjukat járni még akkor is, ha ez kockázatokat hordoz” - állítja Vajda Márton, a forgalmazó Coca-Cola HBC Magyarország prémium alkohol portfólió vezetője. Idén a Bulldog Magyarországon is megjelenik, forgalmazója pedig nálunk is az anyaországihoz hasonló sikereket vár el tőle.
Segíthet ebben a koktélok és long drinkek növekvő népszerűsége is; nagyot ment ugyanis a hazai italkultúra az elmúlt években. A magyarok ma már lelkesen ízlelgetik minden égtáj italait – részben ennek a nyitottságnak köszönheti a gin is növekvő népszerűségét. A Bulldog gin hamar megkedveltette magát a mixerekkel, hiszen gyorsan felfedezték, mennyivel sokszínűbb ital hozható létre vele. A megszokott gin-tonik immár számtalan új, eredeti és izgalmas verziója is elérhető a Bulldog gazdag ízvilága által.
Feldobhatjuk a gin-tonikunkat indulásként szederrel, de tehetünk egy próbát akár a pink grapefruittal és a borssal is. Ha igazi különlegességekre vágyunk, készíthetünk igazán merész - a Bulldogban jelenlévő ízekre rezonálva - levendulával és longánnal, avagy fahéjjal és csillagánizzsal ízesített gin-tonikot is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.