A Dél-Afrikában működő Joseph Tongai Dhafana elsősorban borász, de Mosi WaMambo Gin néven a mostanában egyre népszerűbb gingyártásba is belekóstolt.
Joseph Dhafana feleségével együtt 2009-ben hagyta el a jobb élet reményében Zimbabwét, és költözött Fokvárosba. Ott eleinte – képesítései ellenére – csak kertészként tudott elhelyezkedni, de később elvégzett egy sommelier-tanfolyamot, és rájött, hogy jó érzéke van a borokhoz. Így indult saját márkája, a Mosi Wines, amelyhez nemrég a Mosi WaMambo Gin is csatlakozott. Az ital zimbabwei gyökereit idézi fel: Lippia javanicát (zumbani vagy zinziba), afrikai ezüstfa (Leucadendron argenteum) kérgét, muchokochianát (Searsia pendulina, fehér karee), rooibost, gyömbért, valamint olasz borókabogyót tartalmaz.
Dhafana termékei egyelőre csak Fokvárosban kaphatóak, de nemrég Londonban, az elit 67 Pall Mall borklubban is bemutatta őket, a pozitív visszajelzések hatására pedig gondolkodik a helyi forgalmazás megszervezésén is - írja a zimbabwei Chronicle.
(Fotó: Mafaro)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.