Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

A legnagyobb italmárkák

Továbbra is a helyi márkák vezetik az IWSR toplistáját: 2017-ben a legnagyobb mennyiség – 76 millió karton - a dél-koreai Jinro szodzsuból fogyott.

hite-jinro-fresh.jpg

Arról már írtunk korábban, hogy a világ szeszesital-fogyasztását számunkra egzotikusnak tűnő párlatok vezetik. Ez tükröződik az IWSR 2017-es forgalmi toplistáján is, amelynek első tíz helyén többnyire szodzsuk, cukornádból készült thai italkülönlegességek, valamint indiai whiskyk osztoznak. Két kivételt találni: a negyedik helyezett Emperador brandy eredetileg fülöp-szigeteki, de már néhány egyéb országban – köztük Kínában és az Egyesült Államokban – is kapható, a hatodik helyen álló Smirnoff vodka pedig valódi nemzetközi ital. Utóbbiból 155 országban 25 millió 9 literes kartonnal adtak el tavaly.

iwsr-top100-2017.png

A Johnnie Walker eladásai tavaly ugyan 2 százalékkal nőttek, egy helyet mégis visszaesett a listán, így most 12. A Bacardi rum megtartotta 13. pozícióját, a Jack Daniel’s pedig kettőt előre lépve 14. lett.

A százas lista leggyakoribb szereplői a whiskyk: összesen 29 márka szerepel közülük, melyekből 15 indiai. A legtöbbet a japán Nikka és az ír Jameson tudott nőni, 12-12 százalékkal. Ezzel előbbi a 96.-ról a 87., utóbbi a 48.-ról a 43. helyre lépett előre. Vodkákból 19 került a listára. Közülük a Tito’s volt a legnagyobb nyertes, amely 17,6 százalékos növekedéssel már a 35. helyen áll. Rumból hatot találhatunk a legnagyobbak között. A már említett Bacardi mellett a Captain Morgan újra visszakerült a top 20-ba (egészen pontosan a 19.), viszont a Havana Club esetében a bő 6 százalékos forgalomnövekedés is csak a 67. helyezéshez volt elegendő.

A gyártók listáját a Diageo vezeti 18 márkával, a második helyezett a Pernod Ricard, akiknek 10 brandje került be a száz legnagyobb közé.

A bejegyzés trackback címe:

https://iszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5514128891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása