Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

Nyugodtan ihatunk keserűlikőröket

Élelmiszerbiztonsági szempontból minden keserűlikőr megfelelt az előírásoknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatán, vagyis az van bennük, ami a címkén, illetve a jogszabályokban szerepel.

likor-nebih.jpg

A legújabb Szupermenta termékteszten 26 keserűlikőrt ellenőriztek biztonsági és minőségi szempontok alapján a Nébih szakemberei. Megvizsgálták a termékek tényleges alkohol-, összes cukor-, összes extrakt-, metanol-, valamint illóanyag- és réztartalmát. A tesztelt keserűlikőrök élelmiszerbiztonsági és beltartalmi jellemzőik alapján mindenben megfeleltek a jogszabályban előírtaknak.

Jelölési hiba miatt 7 gyártó 14 terméke esetében kellett intézkedni. A jelölési vizsgálaton felmerült kifogások közé sorolták, hogy a gyártmánylapokon szereplő adatok pontatlanok voltak. A hibák miatt a felelős vállalkozókat a hivatal figyelmeztetésben részesítette és kötelezte azok javítására.

A termékteszten vakkóstolásra is sor került, szakértő és laikus tesztelők állítottak fel rangsort a 26 termék között. Első helyen a Berghofer Bitter Keserű Likőr végzett, másodikként zárt a Bitter Likőr, míg a harmadik a Ferencz Keserű Likőr Extra lett. Az ismertebb márkák közül az Unicum Riserva 6., a Jägermeister 10., Manifest változata 12., a „sima” Unicum 19., a St. Hubertus 22. helyen végzett.

A vizsgálat részleteiről itt, a kedveltségi rangsorról pedig itt lehet részletesebben olvasni.

(Forrás: MTI, Nébih, fotó: Nébih)

A bejegyzés trackback címe:

https://iszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7714923860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása