Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

Ehető szívószálakkal a környezetért
Ehető szívószálakkal a környezetért

A Diageo egy évtizede próbálja a csomagolások környezetterhelését csökkenteni. Most a dobozos long drinkjeihez különböző ízű ehető szívószálakat párosított.

diageo-pairs-premix-cans-with-edible-straws-min.jpg

A szívószálak elleni küzdelem idén nyáron vált látványossá, és a Diageo gyorsan reagált: a 31Dover ital-házhozszállítóval együttműködve most ízesített, ehető szívószálakat kínál a premixeihez, a következő párosításokban:

  • Pimm’s & Lemonade – eper
  • Gordon’s Gin & Schweppes ...
Furcsa terjeszkedés: kannabiszcégbe fektet a Constellation Brands
Furcsa terjeszkedés: kannabiszcégbe fektet a Constellation Brands

A New York-i tőzsdén jegyzett italcég négymilliárd dollárt fektet a kanadai Canopy Growth Corporation-be, amely a világ legnagyobb legális marihuánatermelőjévé kíván válni.

herb-2915337_640-1.jpg

A 2013-ban alapított Canopy Growth a legalizált kanadai kannabiszpiac vezetőjévé vált leányvállalataival, mint a Tweed és a Spectrum Cannabis . 11 további országban is jelen vannak, ahol orvosi és – ahol engedélyezett – rekreációs célú marihuánát termelnek és forgalmaznak. (Az ...

Ezermilliárd dollárt fogunk meginni 2022-ben
Ezermilliárd dollárt fogunk meginni 2022-ben

Az IWSR előrejelzése szerint 2022-re 1,07 billió dollárra és 28 milliárd (9 literes) kartonra növekedik a globális italpiac. Ezen belül valamennyi fő kategória eladásai emelkedni fognak.

alcohol-2822599_1280-1.jpg

Az IWSR a 2018-2022 közötti fél évtized növekedését mennyiségben 147,1 millió kartonra, értékben 78,7 milliárd dollárra becsüli. A legnagyobb növekedést a bornál várják (+37,8 millió karton), ezt követik az égetett szeszesitalok (+36,5 millió karton). A sörfogyasztás ...

A rózsaszín gin sikere
A rózsaszín gin sikere

A Gordon’s Premium Pink Distilled Gin bizonyult az elmúlt évtized legsikeresebb új termékbevezetésének a szeszesital-piacon Nagy-Britanniában.

gordons-pink.jpg

A Nielsen piackutató adatai a bevezetést követő 14 hét kiskereskedelmi eladásait mérik. Ezek alapján 2007 júniusa óta nem volt olyan új szeszesital, ami a Gordon’s Pink értékeit elérte volna. Az ital alapja egy 1880-as recept: a hagyományos gint a málna és eper édességével, valamint a ribizli fanyarságával ...

Bővül a Heaven Hill bonded-sorozata
Bővül a Heaven Hill bonded-sorozata

2018 őszén érkezik az Old Fitzgerald Bottled-in-Bond Kentucky Straight Bourbon Whiskey széria második darabja.

oldfitz_2018_fall_bottle_straighton.jpg

A bottled-in-bond (vagy bonded ) megnevezés egy 1897-es törvény alapján, szigorú keretek között készített amerikai szeszesitalokat – elsősorban whiskyket - takar. A törvényt megelőző időszakban a whiskypiacon meglehetős káosz uralkodott: az alig-alig érlelt italokat jóddal, dohánnyal és egyéb anyagokkal színezték és ízesítették. A jogszabály ...

A popkultúrát célozza a Stoli
A popkultúrát célozza a Stoli

A Stolichnaya nem bízta a véletlenre új kampányát: hogy a média és a fiatal generáció is felfigyeljen rá, számos hírességet bevetettek.

stoli-party.jpg

A „Loud and Clear” névre hallgató globális kampány fő mondanivalója, hogy bármi is hajt téged, azt tedd merészen, hangosan és világosan. A reklámfilmet Ukrajnában forgatták olyan szereplőkkel, akik bátran vállalják az egyediségüket, és azt, ami motiválja őket. A film zenéjét az Oscar-díjas Hans Zimmer szerezte, ...

Likőrből desszert
Likőrből desszert

2018-ban a Bailey’s eladásai globálisan 6, Észak-Amerikában 11 százalékkal nőttek, miután az italt felnőtt kényeztetésként kezdték reklámozni.

baileys-treat.jpg

A gyártó piackutatásai azt mutatták, hogy sok ember kedvenc itala a Bailey’s , viszont ritkán találnak alkalmat a fogyasztására. Erre válaszul likőrből „prémium felnőtt kényeztetéssé” pozícionálták át a márkát, és a kommunikációval is ezt támogatták.

Számos új fogyasztási alkalmat ...

Hogyan került az e az ír whiskeybe?
Hogyan került az e az ír whiskeybe?

A whiskey nem volt mindig whiskey – illetve ez attól is függött, az országon belül hol főzték. Főváros és vidék küzdelmének a gazdasági kényszer vetett véget.

whiskey_labels.jpg

A közvélekedéssel ellentétben az EU szabályai szerint az ír ital whisky és whiskey néven is nevezhető. Az ír whiskeységhez „mindössze” annyi kell, hogy az italt az ír szigeten készítsék, és alkoholtartalma legalább 40 százalékos legyen.

Carol Quinn , az Irish Distillers levéltárosa a ...

Újra a piacon a Port Charlotte Islay whisky
Újra a piacon a Port Charlotte Islay whisky

A Bruichladdich főzde újraindítja a Port Charlotte márkát. Az erősen tőzeges Islay whiskyket rögtön négyféle változatban kínálják, és most először saját reklámot is kapnak.

port-charlotte-bottle-port-charlotte-islay-barley-7yo-d2011-r2018-700-blackbg.jpg

Az első új termék a Port Charlotte 10 . A főzde többi termékéhez hasonlóan 100 százalékban skót árpából készül. 7 és 7,5 deciliteres palackban lesz kapható, a duty free üzletek számára pedig egyliteres változat is készül.

A nyáron debütáló második tétel a 2011-es ...

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Címkék

alacsony alkoholtartalmú (1) alkoholmentes (1) amber beverages (2) bacardi (3) baileys (2) basil haydens (1) beam suntory (1) befektetés (1) bottled-in-bond (1) bourbon (1) bruichladdich (1) caol ila (1) captain morgan (3) carsebridge (1) cointreau (1) constellation brands (1) csomagolás (1) design (2) diageo (10) díj (2) diplomatico (1) domaine des hautes glaces (1) dubonnet (1) edrington (1) el tesoro (1) évforduló (1) felelős alkoholfogyasztás (1) felvásárlás (3) finlandia (1) gin (9) gin sul (1) gordons (3) hagyomány (1) havana club (3) heaven hills (3) hungaria (1) impresszum (1) inchgower (1) innováció (1) irish distillers (5) islay (2) iwsr (3) jack daniels (2) jagermeister (1) jameson (4) japán (1) johnnie walker (5) karrier (1) keserűlikőr (1) koktél (1) konyak (2) környezetvédelem (1) lagavulin (2) likőr (4) louis xiii (1) magyar márka (2) malibu (1) marie brizard (1) metaxa (2) mount gay (1) mumm (1) myers (1) neta (1) nikka (2) oban (1) old fitzgerald (1) pálinka (2) patron (1) pernod ricard (2) pezsgő (1) pimms (1) pittyvaich (1) port charlotte (1) port ellen (1) reklám (1) rémy cointreau (2) rémy martin (2) riga black balsam (1) royal vodka (1) rozswhiskey (1) rum (2) sailor jerry (1) sauza (1) scotch (3) seagram (1) single malt (3) smirnoff (3) sör (1) stolichnaya (1) svedka (1) szabályozás (1) szodzsu (1) talisker (2) tennessee (1) tequila (4) the botanist (1) the macallan (1) titos (1) unicum (1) vodka (6) westland (1) whiskey (13) whisky (14) william grant (1) world whiskes awards (1) zacapa (1) zwack (1) Címkefelhő

Facebook oldaldoboz