Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

Nők a lepárló mellett: Carole Quinton
Nők a lepárló mellett: Carole Quinton

Carole Quinton a Cointreau lepárlómesterek hatodik generációjához tartozik. Feladata az 1875-ben megalkotott ital eredeti karakterének megtartása és a folyamatos megújulás biztosítása. Ehhez széleskörű tapasztalattal rendelkezik, és munkája során bejárja a világot.

cointreau-photo-cq_2.jpg

A lepárlómester egyik fő feladata az alapanyag-beszerzés, ami a Cointreau esetében elsősorban a narancshéjat jelenti. Mivel a narancsok minősége az időjárás és a gondozás hatására éppúgy ...

Új aszalóüzem a Bolyhos Pálinkafőzdében
Új aszalóüzem a Bolyhos Pálinkafőzdében

Az évi 2 millió kilogramm gyümölcsöt feldolgozó újszilvási Bolyhos Pálinkafőzde saját beruházásban építette új aszalóüzemét.

bolyhos_aszalo.jpg

A magyar gyártmányú berendezéssel zárt rendszerben, öt szalagon egyszerre napi 500 kilogramm gyümölcsöt, köztük például Irsai Olivér szőlőt, birset, cigánymeggyet tudnak aszalni. Az 500 kilogrammból mintegy 80 kilogramm aszalt gyümölcs készül. Mostantól a pálinkák ágyazásához szükséges mennyiséget teljes egészében ...

Piacon az első 50 éves Johnnie Walker
Piacon az első 50 éves Johnnie Walker

A ma piacra dobott John Walker Masters’ Edition olyan lepárlók whiskyjeiből készült, amelyek még az alapító, John Walker idejében működtek.

john-walker-master-s-edition-bottle-and-box-min.jpg

A The John Walker Masters’ Edition a márka első 50 éves whiskyje, háromszorosan érlelt Scotch, amelyben minden különlegesen ritka összetevő legalább 50 évig érlelt tétel. Az italból összesen 100 palacknyi készült.

A Johnnie Walker globális márkaigazgatója, John Williams elmondta: „Az ilyen korú whiskyk ...

Mi teszi az Islay whiskyt?
Mi teszi az Islay whiskyt?

A 2009-ben hozott skót törvények értelmében elegendő, ha a lepárlás Islay szigetén történik. A Bruichladdich most kampányt indított, mert szerintük ez önmagában kevés.

pc-weareislay-1.jpg

A Bruichladdich nál a származásban hisznek: az Islay-n cefrézett, lepárolt, érlelt és palackozott whiskyt tekintik csak hitelesnek, és ezt tükrözi nemrég indított #WeAreIslay kampányuk is.

Douglas Taylor vezérigazgató szerint próbálnak Islay-központúak lenni, hogy a gyártás ...

A 35. Midleton Very Rare
A 35. Midleton Very Rare

A corki Midleton Distillery 1984 óta készíti a Very Rare sorozatot. Az idei már a 35. kiadás a gyűjtők kedvencéből.

midleton-bottle-outside-box-on-white-1080x675.jpg

A Midleton Very Rare 2018 Brian Nation blendingmester munkája. Kivételes, ritka és egyesével válogatott ír single pot still és gabonawhiskey-k keveréke, amelyeket az elmúlt 40 év során a legjobban sikerült tételekből raktak félre. Minden párlat 12 és 28 év közötti időtartamban érlelődött gyengén pörkölt, amerikai bourbonös hordókban, ...

A Hennessy V.S idei limitált üvegét Vhils tervezte
A Hennessy V.S idei limitált üvegét Vhils tervezte

A portugál street art művész és a francia márka kollaborációjának eredményét az Art Basel 2018 kiállításon mutatták be.

hennessyxvhils-01-sm.jpg

A Hennessy V.S a márka legfiatalabb, 3 csillagos konyakja, de így is magába foglalja, amit a cégnél erről az italról tudnak. A palackot pedig időről időre kortárs művészek kezébe adják, hogy korlátozott példányszámú termékek szülessenek. Eddig már olyan alkotókkal dolgoztak együtt, mint Banksy , JR , Shepard Fairey vagy JonOne . A ...

308 millió forint egy üveg whiskyért?
308 millió forint egy üveg whiskyért?

Rekordáron, 848 750 fontért, azaz 308 millió forintért kelt el a világ legdrágább skót whiskyje, egy üveg The Macallan Valerio Adami 1926. Az árverést a Bonhams rendezte Edinburgh-ben, október 3-án.

43007618_10156110870253920_245039180000788480_n.jpg

Martin Green , a Bonhams whiskyszakértője szerint "a Macallan 1926 a whiskyk szent grálja". Green szerint az ital túl ritka ahhoz, hogy megigyák, valószínűleg egy gyűjtemény része lesz.

Az italt 1926-ban főzték, majd 1986-ig, tehát 60 éven át hordóban ...

A Szesztilalom feloldásának íze
A Szesztilalom feloldásának íze

A Jim Beam Repeal Batch a Szesztilalom feloldásának 85. évfordulóját ünnepli, és a korabeli főzési eljárások inspirálták.

jim_beam_repeal_batch_header.jpg

A limitált kiadású, 43 alkoholfokos Kentucky Straight Bourbonnek nem csak a címkéje idézi az 1930-as éveket – amikor James B. Beam a tilalom feloldását követően mindössze 120 nap alatt újra tudta indítani szeszfőzdéjét. A Repeal Batch -et a Jim Beam Bourbon -höz hasonlóan négy évig érlelték, viszont a hidegen szűrés elhagyása ...

Gin és vodka Japánból
Gin és vodka Japánból

A Suntory két újdonsága, a Roku Gin és a Haku Vodka is japán alapanyagokból készül, az alapító Sincsiró Torii filozófiája, a monozukuri szellemében.

haku_roku_launch_header.jpg

A monozukuri a tökéletességre való folyamatos törekvést, a részletekre való gondos odafigyelést és a minőség iránti elkötelezettséget jelenti. Az amerikai piacra most bevezetett két prémium ital is ennek megfelelően készül. Elsősorban a kisüzemi szeszesitalok rajongóinak szánják őket, akik szeretnek ...

Amerikai whiskey-vel bővült az Edrington portfóliója
Amerikai whiskey-vel bővült az Edrington portfóliója

Az Edrington a családi tulajdonban álló Wyoming Whiskey-vel kötött stratégiai szövetséget, hogy a gyorsan növekvő prémium kategóriában erősítse kínálatát.

wyoming_cocktail.jpg

Az Edrington America portfóliója olyan márkákat tartalmaz, mint a The Macallan , Highland Park , The Glenrothes , Brugal , The Famous Grouse , Cutty Sark , a Snow Leopard vodka és a Tequila Partida . Mostantól pedig ők felelnek majd a Wyoming Whiskey értékesítéséért, marketingjéért és ...

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz