Az Index tegnap megírta, hogy négy (valójában öt) kosárlabdacsapat-tulajdonos, köztük Michael Jordan véletlenül felfedezett közös szenvedélyüket követve prémium tequilamárkát dobtak piacra. Megnéztük, hogy miért is különleges a Cincoro.
A Cincoro Tequila a mexikói Jalisco felsöldi és alföldi apellációjából származik, és 100 százalékban kék Weber agavéból készül. Az alföldi régió melegebb éghajlata és vulkáni kőzetben gazdagabb talaja a földes, ásványos, vegetális aromákért felel, míg a hűvösebb, csapadékosabb, vöröstalajos felföldi körülmények édesebb, virágos aromákat eredményeznek.
A gyártáshoz legalább hatéves növényeket, kíméletes, hagyományos eljárásokat és saját élesztőkultúrát használnak.
Mind a négy ital alapja az érleletlen Cincoro Blanco. A Reposado 8-10 hónapig, az Añejo 24-28 hónapig, az Extra Añejo 40-44 hónapig érlelődik amerikai whiskey-s hordókban, és ennek során egyre gazdagabbá válnak szín- és aromaanyagokban. Az árak a következőképpen alakulnak (dollárban): 80 - 110 - 140 - 1800.
Az agavelevelet formázó, öt oldalával pedig az öt társalapítóra utaló palackot a Nike különleges innovációs projektekért felelős alelnöke, Mark Smith tervezte.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.