Nem olyan régen számoltunk be az Operáról, most pedig megérkezett a Terminus No.1 Dry Gin is.
A Terminus Gózon Péter, a High Note Skybar bartendere, valamint két törzsvendége közös ötleteléséből született. Közel egyéves kísérletezés után készült el a mediterrán és magyaros ízeket kombináló ital, amely fekete borsot, zöld kardamomot, borsikafüvet, pirospaprika port és zsályát is tartalmaz.
Az elkészítési eljárás is különleges: a lepárláshoz egy Burgelandban található, modern, átalakított négytárcsás lepárlót használnak, melynek különlegessége, hogy nyomás alatt történik a lepárlás. A vákuumdesztillációnak nevezett eljárással az alkohol párolgása nem 78, hanem 38 foknál elkezdődik, így az érzékeny ízanyagok is megmaradnak az italban.
Tonikkal fogyasztva a csípősség eltűnik és a citrusos ízek kerülnek előtérbe, de a készítők javaslata alapján a hígítási arány ne legyen több, mint 2:1, különben elveszik a gin egyénisége.
Az ital egyelőre Magyarország top bárjaiban kapható, de a külföldi piacok felé is kacsintgatnak, és több nemzetközi fesztiválon is megjelentek már.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.