Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

Túlteljesítette a piacot a Zwack

A 2018. április 1-jétől 2019. március 31-ig tartó üzleti évben a Zwack Unicum Nyrt. nettó bevétele 12,8 százalékkal, adózott eredménye 20 százalékkal emelkedett.

zwack_1.jpg

A BÉT honlapján közzétett tájékoztató szerint az igazgatóság jóváhagyta a menedzsment beszámolóját a társaság tavalyi üzleti tevékenységéről. A Zwack Unicum a 2018-2019-es üzleti évben 2,623 milliárd forint adózott eredményt ért el az auditált adatok szerint, 20 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

A nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján készült beszámoló szerint a társaság bruttó árbevétele 26,341 milliárd forint volt, 14,2 százalékkal magasabb az előző évinél. A nettó értékesítés (jövedéki- és népegészségügyi termékadó nélküli árbevétel) 12,8 százalékkal (1,781 milliárd forinttal) 15,739 milliárd forintra emelkedett.

A belföldi értékesítés nettó árbevétele 14,7 százalékkal (1,820 milliárd forinttal) nőtt. A saját termelésű termékek nettó árbevétele a hazai piacon 17,3 százalékkal (1,637 milliárd forinttal), ezen belül viszont a prémium termékek árbevétele 15,6 százalékkal, a minőségi termékeké 21,4 százalékkal emelkedett. A növekedés legnagyobb részét a népegészségügyi termékadó (neta) 2019. január 1-jétől életbe lépő változása generálta (az adómértékek 20 százalékkal emelkedtek, továbbá minden szeszesitalt megadóztattak), emiatt decemberben extra értékesítés volt. A bővülés kisebb részben a bővülő fogyasztásnak és az új termékbevezetéseknek – Unicum Riserva, Kalumba – köszönhető.

A forgalmazott termékek nettó árbevétele 6,2 százalékkal nagyobb a bázisnál, amelyen belül a Diageo portfólió árbevétele 7,9 százalékkal emelkedett, míg az egyéb forgalmazott termékeké 2,4 százalékkal. A kedvező árbevételhez a volumen növekedése és az értékesítési átlagárak emelkedése egyaránt hozzájárult.

A jelentés kitér arra is, hogy az üzleti évre vonatkozó piackutatási adatok szerint a magyar adózott égetett szeszesital-piac a bolti kiskereskedelemben mennyiségben 2 százalékkal, míg értékben 7,1 százalékkal nőtt.

Az export árbevétel 1,501 milliárd forint volt az üzleti évben, 2,5 százalékkal csökkent a bázis időszakhoz képest. Olaszországban a disztribútorváltás miatti egyszeri hatásnak tulajdonítható a csökkenés, Németországban az előző üzleti év végén kiszállításra került a 2018 nyári promóciós termék, aminek következtében az idei értékesítés csökkent. Ezzel szemben Romániában, Szlovákiában és a duty free értékesítésen jelentős árbevétel-növekedést sikerült realizálni.

A működési költségek között 427 millió forinttal növekedtek az egyéb működési ráfordítások, amelyet teljes egészében a növekvő marketingköltések magyaráznak. Új reklámfilmet kapott a Fütyülős, kóstoltatások és reklám támogatták a Kalumba bevezetését, és többet költöttek az Unicumra is kül- és belföldön egyaránt. Olaszországban új reklámfilmet is forgattak a márka számára.

A vállalat igazgatósága 2 milliárd 645 millió 500 ezer forint, azaz részvényenként 1300 forint osztalék kifizetését javasolja a június 26-ra összehívott évi rendes közgyűlésen. A Zwack Unicum az előző üzleti évre részvényenként 1050 forint osztalékot fizetett.

A következő üzleti évre a Zwack a nettó árbevétel 10 százalékot is meghaladó visszaesésére számít, mert a népegészségügyi termékadó 20 százalékos emelése következtében az eddig is neta-köteles termékek polci ára 6-7, az eddig adómentes termékeké pedig 20, vagy akár 25 százalékkal is emelkedhet. Ami a nyereséget illeti, az emelkedő csomagolóanyag-költségeket is figyelembe véve, a tervezett költségmegtakarításokkal együtt is – átmenetileg - 40 százalék körüli visszaesést várnak.

(Forrás: MTI, Zwack Nyrt.)

A bejegyzés trackback címe:

https://iszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5214852358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása