Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

Újra adómentes lehet a pálinkafőzés

Már májusban döntés születhet az Európai Unióban arról a kezdeményezésről, hogy adómentes legyen az otthoni pálinkafőzés, az elképzelés megvalósításához arra volna szükség, hogy megváltozzon az alkoholok ügyével foglalkozó uniós irányelv. A felvetést a magyar kormány is pártolja.

palinkafozo.png

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Nemzetnek mondta el, hogy ismét napirendre került az Európai Unióban a pálinkafőzés adómentességének kérdése. Szlovénia képviselői vetették fel nemrégiben, és a kezdeményezéshez Magyarország azonnal csatlakozott.

„Mivel a téma erősen érinti a hazai viszonyokat, ezért a magyar pénzügyi kormányzat rövid idő alatt javaslatot dolgozott ki. Azt indítványoztuk, hogy az Európai Unióban évente száz liter tömény italt állíthasson elő adómentesen minden polgár" - fogalmazott az államtitkár, hozzátéve: az adómentesség az otthoni főzésre ugyanúgy vonatkozna, mint arra, ha valaki bérfőzdébe viszi a cefréjét.

A kérdésben nem egységes a tagállamok álláspontja. Egyes nyugati és északi országok nem hajlanak a vonatkozó uniós irányelv módosítására, de akadnak pártolói is az adómentes párlatkészítésnek.

Az államtitkár úgy fogalmazott: a pálinkakészítés szabadsága régi múltra tekint vissza, a kormány emiatt kitart az adómentesség hangoztatása mellett. Magyarország egyszer már adómentessé tette bizonyos mennyiségig a pálinkafőzést, Brüsszel azonban kötelezettségszegési eljárást indított emiatt.

„Hosszas egyeztetéseket folytattunk, s végül 2015-ben nagyon kedvezményes szabályokat harcoltunk ki Brüsszelben" - mondta az államtitkár. Hozzátette: most azért száll a kormány ringbe, hogy ezeket az egyébként kisebb terhet előíró rendelkezéseket is el lehessen törölni.

(Forrás: MTI/Pénzügyminisztérium)

A bejegyzés trackback címe:

https://iszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5614731167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása