Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

Új hazai kézműves itallal ismerkedhetünk

Megnyitott az Első Magyar Gin Manufaktúra, és ezzel újabb ital csatlakozott a hazai kézműves párlatok sorához - az Opera Gin Budapest. 

Dámosy Bálint, az Első Magyar Gin Manufaktúra társtulajdonosa eredeti szakmáját tekintve ügyvéd, szakterülete a pénzügyi jogi szabályozás. Először hobbiból képezte magát, de mára már megszerezte az egyik legnevesebb szakiskola, a Wine and Spirit Education Trust (WSET) 4-es szintű oklevét is.

Saját receptúra alapján állítják elő London Dry típusú ginjüket. Az alapösszetevő természetesen a borókabogyó, melynek beszerzésénél fontos szempont, hogy hazai termésből, magas minőséget kínáló forrásból származzon. A klasszikus gin fűszerek mellett (angelikagyökér, koriandermag, íriszgyökér, édesgyökér és grapefruithéj) olyan különleges fűszerekhez nyúltak, mint a citronella (vagy más néven vietnámi citromfű), ánizsmag, levendula és kubebabors, valamint a kuriózumnak számító, egyben a magyar gasztronómiát idéző mák.

A lenyűgöző, szecessziós hangulatú címke a Graphasel Design Stúdió munkája, akiknek nem ez az első alkoholos megbízásuk. Dolgoztak már együtt többek között a MONYO Brewing Co. kisüzemi sörfőzdével, a Hajnal Pálinkával, az Angyal Borászattal, a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok számára tervezett címkecsalád pedig elnyerte a "dizájn Oscarjának" számító, Red Dot Award: Communication Design 2018 díjat.

A manufaktúra, mely egyben látogatóközpont is, Újpesten, egy ipartelepen üzemel.

Az itt előállított évi néhány ezer palackkal nem csak a hazai privát és vendéglátószakmai közönség megbecsülését szeretnék kivívni, hanem afféle újfajta Hungarikumként célozzák a külföldi piacokat is. Ennek első állomásaként a termék és az alkotói csapat a május 3-4. között megrendezett Vienna Gin Festivalon mutatkozik be önálló standdal, ráadásul igazán témába vágó díszletek között: a Bécsi Operaház egykori kellékraktárának épületében.

Ha valaki nem akar ennyit várni és a látogatóközpontot sem tudja felkeresni, az egyre több belvárosi helyen is megkóstolhatja az italt.

A képek forrása az Opera Gin Budapest Facebook és Instagram oldala.

A bejegyzés trackback címe:

https://iszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2714693392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása