Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

Csendes-erős éj

A blog olvasóinak néhány – izgalmas vagy épp teljesen lökött – karácsonyi különkiadású whiskyvel szeretnénk boldog ünnepeket kívánni.

Mindenki gőzerővel és különleges megoldásokkal készül a karácsonyra - a whiskyfőzdék miért lennének kivételek?

Első versenyzőnk a rondapulcsis mezőnyben indul: a Maker’s Mark bourbon felöltöztetett kiadását a The Whisy Exchange-nél találtuk.

makers_jumper.jpg

Szintén náluk kapható a hétköznapokon is kissé elmeroggyant Big Peat hordóerősségű karácsonyi változata, morcos Mikulással.

big_peat_xmas.jpg

A Malts of Scotland már komolyabbra vette a figurát: 2018 karácsonyára a 18 éves Tamdhu 2000-et palackozták. 343 palack készült a Sherry Hogshead hordóból 54,3 százalékos alkohollal előkerült italból, és 119,5 fontot kérnek darabjáért.

tamdhu_xmas18.jpg

Ha Johnnie Walker, akkor sem csak pirosat lehet ajándékozni. Idei szezonális újdonságaik az ötödik – és legutolsó – kiadásban készült John Walker & Sons Private Edition 2018: The Midnight Blend. Legalább 28 éves whiskyk a Cambus, Strathmillon, Caol Ila és Clynelish főzdéktől. 3888 palack, 650 fontért.

jw_midnight.jpg

Ha ennél többet szánnánk az ajándékra, akkor a Johnnie Walker Blenders’ Batch Directors Edition 2016 2995 fontért lehet a mi választásunk. Két félliteres palack, a #5 és #6 számú kísérletekkel, név szerint a Major Peat-tel és a Bacchusszal. Az előbbi a Talisker és a Caol Ila füstösségét ötvözi a Cameronbridge és a Port Dundas bársonyos gabonáival, utóbbi gyümölcsös Speyside-i whiskyk házasítása boroshordókban, az édes vaníliásság érdekében még egy kis hosszan érlelt gabonawhiskyvel kiegészítve. A csomagból 501 darab készült.

jw_blenders.jpg

Japánban ugyan nem pont arról szól a karácsony, mint nálunk, de ők is készülnek ünnepi ajánlatokkal. A Suntory-házhoz tartozó Hibiki a Japanese Harmony kiadással egyúttal saját harmincadik születésnapját is megünnepli. A csomagolást hagyományos kimonóminta díszíti, a tabane-noshi szimbólum pedig az ünnep jele, amelyet az értékes ajándékok az ősidők óta viselnek. A japán ünnepi ital 100 dollárért kapható.

hibiki_anniversary.jpg

És most kipróbálom, hogy a herélt bajai halászlé mennyi cask strength whiskey-t képes felszívni.

Boldog karácsonyt!

A bejegyzés trackback címe:

https://iszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5514513140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása