Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

124 millió forint egy hordó whiskyért

A Bonhams aukciós rekordot döntött: egy 1996-os Macallan American Hogshead Cask-ért 3.430.000 hong-kongi dollárt (437.861 USD-t) fizettek.

macallan_bonhams.jpg

A november 16-án Hong-Kongban rendezett Ritka és Kiemelkedő Borok és Whiskyk árverésen egy távol levő licitáló ígérte az eredeti 2,2-2,8 millió hong-kongi dolláros becsértéket meghaladó árat, és ezzel a múltnak adta át a 2017 októberében egy 1987-es Macallan Sherry Hogshead Cask hordóval beállított 2.928.000 hong-kongi dolláros rekordot.

Ráadásul nem csak a tétel ára kiemelkedő: ha a hordóból kinyerhető 310 palackra átszámítják, akkor az egy palackra eső összeget tekintve is ez a legmagasabb áron elárverezett hordó a világon.

2018 folyamán a Bonhams egyébként háromszor döntötte meg a legdrágább palackos whisky árverési rekordját, valamint új csúcsot ért el a legdrágább japán whisky kategóriában is.

A mostani aukción 1100 tétel került kalapács alá, az összleütés mintegy 5,3 millió amerikai dollár. A rekorder mellett a whiskyk között kiemelkedtett egy 1960-as palack Karuizawa, amelyet a cég korábbi malátázómestere, Ucsibori Oszama őrzött meg, 235 ezer USD-ért, valamint egy palack 1970-es Laphroaig 14 éves, a független olasz palackozótól, a Samarolitól, 63 ezer USD-ért.

karuizawa.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://iszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr314390640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása