Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

Nők a lepárló mellett: Carole Quinton

Carole Quinton a Cointreau lepárlómesterek hatodik generációjához tartozik. Feladata az 1875-ben megalkotott ital eredeti karakterének megtartása és a folyamatos megújulás biztosítása. Ehhez széleskörű tapasztalattal rendelkezik, és munkája során bejárja a világot.

cointreau-photo-cq_2.jpg

A lepárlómester egyik fő feladata az alapanyag-beszerzés, ami a Cointreau esetében elsősorban a narancshéjat jelenti. Mivel a narancsok minősége az időjárás és a gondozás hatására éppúgy változik, mint például a szőlőké, ezért Carole-nak folyton járnia kell a ghánai, szenegáli, tunéziai, brazil és spanyol ültetvényeket, szoros kapcsolatokat kiépítve a helyi termelőkkel, hogy jól ismerje minden évjárat termését. Csak így válogathatja ki a legkiválóbb gyümölcsöket. Ezt követően a főzdében állítja össze az édes és keserű narancsok friss és szárított héjából a megfelelően friss és aromás keveréket.

Maga a lepárlás csak részben automatizált, szándékosan megőrizték a kézműves jellegét. Így a számítógépes paraméterek figyelemmel kísérése mellett akár érintéssel is megállapítja a bojlerek hőmérsékletét, odafigyel a hangokra, és természetesen szagol és ízlel is a folyamat során, ugyanazokat a „szertartásokat” hajtva végre, mint elődei másfél évszázada.

Munkájának része továbbá, hogy a Cointreau nagyköveteként és az ital egyik legjobb ismerőjeként nemzetközi előadásokat tartson a sajtónak, a forgalmazóknak és a mixereknek a párlat tulajdonságairól és alkalmazhatóságáról.

cointreau-photo-cointreau_1.jpg

Mindehhez sokrétű tudásra és kifinomult érzékekre van szükség. Carole Quinton az első inspirációt gyerekként kertész és farmer felmenőitől, és saját kis kertjében szerezte. Azóta is a föld tisztelője, lenyűgözi az évszakok változása, a természet varázslatos ereje. Formális agronómus-gabonatermesztő képesítést az Angers-i mezőgazdasági főiskolán szerzett, majd a város egyetemén Master végzettséget is kapott. Németországban, Kanadában és az Egyesült Királyságban járt tanulmányúton; a skóciai James Hutton Intézetben, ahol növénynemesítési gyakorlatot folytatott, három évet töltött. Ezt követően egy évtizeden át a növényi nyersanyagokkal foglalkozó K+F projektekben vett részt, majd egy újabb évtizeden át szeszesital-ipari K+F projektmenedzserként tevékenykedett, és mindezzel a tapasztalattal felvértezve lett 2016-ban a Cointreau lepárlómestere.

A bejegyzés trackback címe:

https://iszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7914315857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása