Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

Új aszalóüzem a Bolyhos Pálinkafőzdében

Az évi 2 millió kilogramm gyümölcsöt feldolgozó újszilvási Bolyhos Pálinkafőzde saját beruházásban építette új aszalóüzemét.

bolyhos_aszalo.jpg

A magyar gyártmányú berendezéssel zárt rendszerben, öt szalagon egyszerre napi 500 kilogramm gyümölcsöt, köztük például Irsai Olivér szőlőt, birset, cigánymeggyet tudnak aszalni. Az 500 kilogrammból mintegy 80 kilogramm aszalt gyümölcs készül. Mostantól a pálinkák ágyazásához szükséges mennyiséget teljes egészében a manufaktúra területén tudják előállítani.

Azért volt szükség a beruházásra, mert a pálinkáról szóló törvény értelmében nem csak a pálinkához felhasznált gyümölcsnek kell Magyarországon teremnie, hanem az ágyazáshoz szükséges aszalt gyümölcsnek is magyarnak kell lennie.

A saját forrásból megvalósított beruházás értéke 50 millió forint, amelyből az aszalóberendezés mellett a munkafolyamathoz szükséges gyümölcsmosó, gyümölcsmagozó és cikkelyező gépeket is vásároltak. Az aszaló mellett kapott helyet egy 40 négyzetméteres, aszaltgyümölcsöt tároló klimatizált helyiség is.

Az átadást kísérő nyílt napon az üzem megkapta a Magyarország Legszebb Birtoka 2018 Közönségdíját is.

(Forrás: MTI, fotó: Bolyhos Pálinkafőzde Facebook-oldala)

A bejegyzés trackback címe:

https://iszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr814315789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz