Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

Gin és vodka Japánból

A Suntory két újdonsága, a Roku Gin és a Haku Vodka is japán alapanyagokból készül, az alapító Sincsiró Torii filozófiája, a monozukuri szellemében.

haku_roku_launch_header.jpg

A monozukuri a tökéletességre való folyamatos törekvést, a részletekre való gondos odafigyelést és a minőség iránti elkötelezettséget jelenti. Az amerikai piacra most bevezetett két prémium ital is ennek megfelelően készül. Elsősorban a kisüzemi szeszesitalok rajongóinak szánják őket, akik szeretnek új ízeket és élményeket kipróbálni.

A Roku Gin 43 százalékos alkoholtartalmú, 750 ml-es palackban, 27,99 dolláros ajánlott áron lesz majd megvásárolható az Egyesült Államokban. Már jelenleg is kapható Japánban és más ázsiai országokban, illetve az olyan fontos ginpiacokon, mint az Egyesült Államok, Németország és Ausztrália. A neve hatot jelent, és ez a készítéséhez használt hat hagyományos japán növényre – cseresznyevirág, cseresznyelevél, yuzuhéj, sencha tea, gyokuro tea és Sansho bors – utal. Ezeket mind a legideálisabb időszakban szüretelik, majd külön-külön üstökben párolják le a Suntory oszakai üzemében. A végeredmény egy harmonikus ízű, sima, selymes textúrájú gin. A csomagolás a japán esztétikát tükrözi: a palack az összetevőket idézve hatszögletű és finoman dombornyomott, a hagyományos washi papírból készült címkén pedig a hat japán írásjele olvasható.

A Haku Vodka kizárólag az Egyesült Államokban lesz kapható, 27,99 dolláros javasolt áron. A haku szó szerint fehéret jelent, és a hakumai (fehér rizs) szóra is utal. A prémium vodka 100 százalékban japán fehér rizsből készül, amelynek előállítása gondos őrlést és polírozást kíván, hogy lágy és édes íze előjöjjön.

A kjúsúi Kagosimában, ahol a rizspárlatok készítésének komoly történelme van, először cefrét erjesztenek a rizsből, majd üstben lepárolják. Ezt még két lepárlás követi, üstben, illetve tornyos lepárlón. A folyadékot ezután Oszakában blendelik, majd bambuszból készült faszénen átszűrik. A Haku Vodka palackjának ívei a japán tájat átszövő patakokat idézik, a címke Junpaku (tiszta fehér) washi papírból készült, az írásjelet pedig sumi tintával festik rá. A vodka fogyasztását tisztán, jéggel, vagy Haku-Hi-ként (hideg szódavízzel és citromhéjjal) ajánlják.

A bejegyzés trackback címe:

https://iszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5314281421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása