Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

Sárga tengeralattjáró

A renegát Islay-i főzde, a Bruichladdich piacra dobja a hírhedt Yellow Submarine 1991-es palackozású készletének utolsó darabjait WMD III néven.

bruichladdich-yellow-submarine-wmdiii-d1991-r2018-700-blackbg-floor.jpg

A WMD a „whisky of mass distinction”, kb. „a tömegektől megkülönböztethető whisky” rövidítése. A Sárga Tengeralattjáró legendája akkor kezdődött, amikor a főzde levelet kapott a Védelmi Fenyegetéscsökkentő Ügynökségtől, melyben azt állították, hogy a főzde nyitásakor általuk összegyűjtött használt lepárlóberendezések egy része átalakítható tömegpusztító fegyverré (weapons of mass destruction, szintén WMD).

A márka PR-csapata Mark Reynier marketingigazgató vezetésével ekkor találta ki a WMD almárkát, hogy kihasználják a vicces levél reklámértékét. Nem sokkal ezt követően egy Islay-szigeti halász rátalált egy sárga tengeralattjáró eszközre, amin a Hadügyminisztérium felirat és egy telefonszám szerepelt. Az elveszett haditengerészeti jármű megtalálásának emlékére adta ki a Bruichladdich csapata a WMD II: The Yellow Submarine különleges sorozatot, amelyből egy palackkal a halászhajó kapitányát is meglepték. A főzde előtt a mai napig látható egy sárga tengeralattjáró, ami a történelmi eseményekre emlékeztet.

yellow_sub1.jpg

Most pedig Adam Hannett vezető lepárlómester előásta az eredeti, 1991-es Yellow Submarine utolsó megmaradt készleteit, és WMD III néven lepalackozták, a renegát főzde kezdeti vad napjaira emlékezve. Az ital két komponensből áll: kb. 7 rész 15 éves sherry-hordós, majd 10 éves spanyol tempranillo-hordós érlelést kapott, míg kb. 2 rész 25 évet töltött bourbonös hordókban.

A most már bő 25 éves, 46 százalékos alkoholtartalmú italból 1991 palacknyi készült. Ezeket 300 angol fontért lehet megvásárolni a Laddie Shop online áruházban. Egy vásárló csak egy palackkal rendelhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://iszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6614230655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása