Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

Bővül a Heaven Hill bonded-sorozata

2018 őszén érkezik az Old Fitzgerald Bottled-in-Bond Kentucky Straight Bourbon Whiskey széria második darabja.

oldfitz_2018_fall_bottle_straighton.jpg

A bottled-in-bond (vagy bonded) megnevezés egy 1897-es törvény alapján, szigorú keretek között készített amerikai szeszesitalokat – elsősorban whiskyket - takar. A törvényt megelőző időszakban a whiskypiacon meglehetős káosz uralkodott: az alig-alig érlelt italokat jóddal, dohánnyal és egyéb anyagokkal színezték és ízesítették. A jogszabály az alapanyagokon túl is szigorú előírásokat fogalmazott meg: a párlatnak egy lepárlási szezonból (január-június vagy július-december), egy lepárlóból és egy lepárlómestertől kellett származnia, valamint legalább 50 alkoholfokosnak kellett lennie, a legalább négyéves érlelésnek pedig egy szövetségi ellenőrzés alatt álló raktárban kellett történnie. Cserébe az érlelési idő végéig nem kellett megfizetni a jövedéki adót, a fogyasztók pedig biztosak lehettek az ital minőségében.

Ma már sokan avíttnak tartják ezt a szabályozást, néhány főzde mégis a mai napig készít bottled-in bond italokat. Köztük a Heaven Hill is Kentuckyban, akik ősszel az Old Fitzgerald új kiadását dobják piacra. A 2008 októberében lepárolt és 2018 augusztusában díszes palackba töltött ital az őszi sorozatokat jelölő fekete címkével, valamint a lepárlás és palackozás dátumát is tartalmazó adózárjeggyel kerül forgalomba, 90 dolláros ajánlott fogyasztói áron.

A bejegyzés trackback címe:

https://iszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5814166951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása