A Bruichladdich főzde újraindítja a Port Charlotte márkát. Az erősen tőzeges Islay whiskyket rögtön négyféle változatban kínálják, és most először saját reklámot is kapnak.
Az első új termék a Port Charlotte 10. A főzde többi termékéhez hasonlóan 100 százalékban skót árpából készül. 7 és 7,5 deciliteres palackban lesz kapható, a duty free üzletek számára pedig egyliteres változat is készül.
A nyáron debütáló második tétel a 2011-es évjáratú Port Charlotte Islay Barley. Jelenleg 17 Islay-i farmer termeli az árpát a Bruichladdich, Port Charlotte és Octomore márkák számára. Ehhez ősi fajtákat is újratelepítettek, valamint a termőhelyek textúrára és ízre gyakorolt hatásával is kísérleteztek.
Ősszel két cask strength hordókísérlet piacra lépése várható. Az első a belföldi piacra készülő, 2010-es évjáratú, a Bordeaux-i bal partról származó tölgyhordókban érlelt, 59,2 alkoholfokos ital, Port Charlotte MRC:01 2010 néven. Ez a tőzeges füst és a hordók gazdag gyümölcsaromájának keverékét ígéri. A Marsala-hordókban érlelt, 2009-es Port Charlotte MC:01 pedig kizárólag a duty free üzletekben lesz elérhető.
A Port Charlotte lesz az első a nagyobb márkák közül, amelyek termelése teljes egészében Islay szigetén történik, az alapanyaggyártástól a palackozásig. A Bruichladdich büszke arra, hogy a sziget legnagyobb foglalkoztatója, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a régió gazdaságára pozitív hatást gyakoroljanak.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.