Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

Bourbon curaçaos hordóból

A Parker’s Heritage Collection 12. kiadását ismét Alain Royer blendingmester készítette, és eladásaiból az ALS betegség kutatását támogatják.

phc_12thedition_orangecuracao.jpg

A Parker’s Signature vonal a Heaven Hill néhai lepárlómesterének, Parker Beamnek állít emléket, akit Amiotropikus Laterális Szklerózissal (ALS, vagy Lou Gehrig-betegség) diagnosztizáltak 2010-ben. A 2013-17 közötti különleges kiadásokkal – „Promise of Hope” Bourbon, „Original Batch” Straight Wheat Whiskey, Kentucky Straight Malt Whiskey, a 24 éves Bottled-in-Bond Bourbon és a 11 éves Single Barrel – több mint egymillió dollárt gyűjtöttek az ALS kutatására és a betegek támogatására.

A sorozat egyúttal azt a célt is szolgálja, hogy bemutassák a Heaven Hills-hez tartozó lepárlók gazdag kínálatát és pincékben érő kincseit, valamint új, izgalmas hordóhasználattal kísérletezzenek.

A szeptemberben az amerikai piacra kerülő Parker’s Heritage Collection Kentucky Straight Bourbon Whiskey alapja hét-nyolc évig érlelt Bourbon, amit négy hónapra francia narancs curaçaos hordókban érleltek tovább. Az 55 alkoholfokon, nem hidegszűréssel készített ital megőrzi a narancs curaçao ízjegyeit is, de az összhang elegáns, a hordózás nem nyomja el a whiskeyt.

Az ital elkészítésénél ismét Alain Royer blendingmesterrel működtek együtt, aki Parkerrel is dolgozott közösen. Az alapwhiskey-t még maga Parker párolta le, a tökéletes hordózási arányok kialakításában viszont Denny Potter lepárlómester is közreműködött.

A limitált kiadású változat három palackot tartalmazó dobozokban lesz majd kapható, javasolt kiskereskedelmi ára palackonként 89,99 dollár. A sorozat szuperprémium darabjai iránt a whiskeyrajongók körében rendre nagy érdeklődés mutatkozik, most is arra számítanak, hogy a készlet gyorsan elfogy majd. A korábbi tételek számos alkalommal kiérdemelték a Whisky Advocate és a Whisky Magazin szaklapok, valamint a San Francisco World Spirits Competition díjait.

A bejegyzés trackback címe:

https://iszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1514147577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása