A blogon is egyre gyakrabban adunk hírt különleges ginekről. A Zwack nemrég a madagaszkári fűszerezésű Kalumbával állt be a sorba. Cuki makimajmokkal.
A Zwack család folyamatos kutatómunkája során fedezte fel Madagaszkár gazdag gyógy- és fűszernövény kultúráját, mely a Kalumba Madagascar Spiced Gin-t ihlette. Az ital névadója a világon elsők között feljegyzett gyógynövény, a kalumbagyökér, amely 1671-ben egy portugál kereskedő hajóján jutott el először Európába, és gyomorproblémák, valamint anorexia nervosa kezelésére is használják. A gint emellett rózsaborssal, szerecsendió-virággal, kubebaborssal, citromfűvel, szegfűszeggel, fahéjlevéllel, kurkumával, csillagánizzsal, lime-héjjal, kardamommaggal, gyömbérrel, vaníliával, korianderrel és curaçaohéjjal is ízesítették. A borókapárlat a kecskeméti Zwack Párlatmanufaktúrában készül, kis tételekben. Az italt a desztillálást követően tölgyfahordóban, aszalt fügén érlelik. Fogyasztását behűtve, magában ajánlják.
A márka védjegyének a szigetország ikonikus, őshonos állatát, a gyűrűsfarkú makit választották, aki megjelenik a csomagoláson és a poharakon is.
Frissítés:
Sikerült megkóstolnunk a Kalumbát, és azt kell mondjuk, hogy az íze kifejezetten visszafogott ahhoz képest, amire a hozzávalók listája alapján számítottunk. (A fűszerlistát a hátcímke alapján ki is bővítettük.) Egy nagyon kellemes, a gyomrot és lelket helyrerakó ital, akár nyári estékre is. Érezni rajta, hogy az alkotóknak nem kevés tapasztalata van már a fűszer- és gyógynövényes italokkal. És meglepően jól áll neki egy-két kis jégkocka, pedig nem igazán szeretjük azzal sem hígítani a töményeket.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.