A Heaven Hill Brands júliusban retro csomagolásban, de új receptúrával dobja ismét piacra a 170 éves italt.
„Családi tulajdonú és irányítású cégként, ahol hagyománya van a saját történelemmel bíró, hagyományos márkáknak, izgatottan térünk vissza a Dubonnet tradíciójához. Az új formula összetett, kiegyensúlyozott koktélkísérővé teszi az italt, melynek minősége igazodik a 170 éve stabil elvárásokhoz” – mondta az újrabevezetés kapcsán Lynn House, a Heaven Hill Brands országos képzési vezetője.
A Dubonnet új formulájának is az 1846 óta használt összetevő, a sárga kínafa az alapja, amelyet az 1600-as évek óta használnak gyakori betegségek kezelésére. Az ital alexandriai muskotályt is tartalmazó alapborból készül, emellett gyógynövényeket és fűszereket is tartalmaz, köztük feketeribizlit és teákat, az édesítéséről pedig nádcukor gondoskodik.
A csomagolást egy 1940-es évekbeli üveg ihlette, a címkén pedig Sir Dubonnet feleségének legendás macskája látható. Sir Joseph Dubonnet párizsi patikus és borkereskedő volt, aki egy kínafa-tartalmú erősített bort fejlesztett ki orvosi célokra, amely hamarosan koktélalapanyagként is népszerűvé vált.
A retro újdonságot 0,75 és egyliteres kiszerelésben, 19 százalékos alkoholtartalommal lehet majd megvásárolni. Magában, aperitifként, és koktélok alapanyagaként is jól használható.
The Dandy
- 1.25 oz. Dubonnet
- 1.5 oz. Elijah Craig Bourbon
- .25 oz. narancslikőr
- 2 csepp Angostura Bitter
- 2 csepp Regans Orange Bitters
Öntsük az összes hozzávalót egy keverőpohárba jéggel, és keverjük össze, amíg le nem hűl. Nick & Nora pohárban szervírozzuk, narancshéjjal díszítve.
The French Connection
- 2 oz. Dubonnet
- 1 oz. fehér grépfrútlé
- 3 oz. tonik
Öntsük jégre egy boros vagy Collins pohárba. Finoman keverjük össze. Grépfrút-szeletekkel díszítsük.
The Dubonnet
- 1.5 oz. Dubonnet
- 1.5 oz. London Dry Gin
Nick & Nora pohárban szervírozzuk, narancshéjjal.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.