Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

Újra piacon a Dubonnet Rouge Aperitif

A Heaven Hill Brands júliusban retro csomagolásban, de új receptúrával dobja ismét piacra a 170 éves italt.

dubonnet_1579.jpg

„Családi tulajdonú és irányítású cégként, ahol hagyománya van a saját történelemmel bíró, hagyományos márkáknak, izgatottan térünk vissza a Dubonnet tradíciójához. Az új formula összetett, kiegyensúlyozott koktélkísérővé teszi az italt, melynek minősége igazodik a 170 éve stabil elvárásokhoz” – mondta az újrabevezetés kapcsán Lynn House, a Heaven Hill Brands országos képzési vezetője.

A Dubonnet új formulájának is az 1846 óta használt összetevő, a sárga kínafa az alapja, amelyet az 1600-as évek óta használnak gyakori betegségek kezelésére. Az ital alexandriai muskotályt is tartalmazó alapborból készül, emellett gyógynövényeket és fűszereket is tartalmaz, köztük feketeribizlit és teákat, az édesítéséről pedig nádcukor gondoskodik.

A csomagolást egy 1940-es évekbeli üveg ihlette, a címkén pedig Sir Dubonnet feleségének legendás macskája látható. Sir Joseph Dubonnet párizsi patikus és borkereskedő volt, aki egy kínafa-tartalmú erősített bort fejlesztett ki orvosi célokra, amely hamarosan koktélalapanyagként is népszerűvé vált.

A retro újdonságot 0,75 és egyliteres kiszerelésben, 19 százalékos alkoholtartalommal lehet majd megvásárolni. Magában, aperitifként, és koktélok alapanyagaként is jól használható.

The Dandy

  • 1.25 oz. Dubonnet
  • 1.5 oz. Elijah Craig Bourbon
  • .25 oz. narancslikőr
  • 2 csepp Angostura Bitter
  • 2 csepp Regans Orange Bitters

Öntsük az összes hozzávalót egy keverőpohárba jéggel, és keverjük össze, amíg le nem hűl. Nick & Nora pohárban szervírozzuk, narancshéjjal díszítve.

The French Connection

  • 2 oz. Dubonnet
  • 1 oz. fehér grépfrútlé
  • 3 oz. tonik

Öntsük jégre egy boros vagy Collins pohárba. Finoman keverjük össze. Grépfrút-szeletekkel díszítsük.

The Dubonnet

  • 1.5 oz. Dubonnet
  • 1.5 oz. London Dry Gin

Nick & Nora pohárban szervírozzuk, narancshéjjal.

A bejegyzés trackback címe:

https://iszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7914086327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása