A Gordon’s Ultra-low Alcohol Gin & Tonic italai az eredeti változat ízmélységét és összetettségét kínálják, viszont csak 0,5 százalék alkoholt és adagonként 68 kalóriát tartalmaznak.
Az új változatokat, amelyeket akkor is fogyaszthatunk, ha nem szeretnénk túl sok alkoholt inni, a Diageo innovációs és woodside-i K+F csapata együtt alkotta meg. A készre kevert italokban minden olyan növényi összetevő megtalálható, amelyet a Gordon’s London Dry Gin tartalmaz, valamint egy kicsi került bele az eredeti párlatból is.
A gin az Egyesült Királyságban reneszánszát éli, a Wine and Spirit Trade Association adatai szerint a 2018 márciusáig terjedő 12 hónapban 55 millió palacknyit vásároltak belőle, 1,5 milliárd font értékben. Eddig viszont nem volt a piacon olyan hiteles, alacsony alkoholtartalmú alternatíva, ami az eredeti ital íz- és fogyasztási élményét kínálta volna.
Az új termék kétféle – lime-os és grapefruitos – változatban kapható Nagy-Britanniában és szerte Európában. A Diageo alkoholmentes vagy alacsony alkoholtartalmú kínálatában megtalálható ezen kívül a Guinness Open Gate Pure Brew lágersör, a Malta Guinness és a Nigériában készülő Orijin Zero, emellett a Distill Ventures keretében beruháztak a SEEDLIP névre hallgató alkoholmentes párlat elkészítésébe is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.