Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

A The Macallan új otthona

Az Edrington félmilliárd fontot fordított a márkára, amelyből 140 millióba a látogatóközpontként is funkcionáló, megújult lepárló került.

the-macallan-distillery-stills.jpg

Az új lepárló a márka történelmi otthonában, az Easter Elchies birtokon található, ahol 1824 óta főzik a single malt whiskyt, amely mára kategóriájában piacvezető az Egyesült Államokban, Tajvanon és Japánban is.

A megújulási projektet 2012-ben jelentették be, az építkezés 2014 decemberében indult. Az első főzet tavaly decemberben készült el, a látogatóközpont pedig június 2-án nyitotta meg kapuit. Az új lepárló lehetővé teszi, hogy igény esetén akár egyharmadával is bővítsék a The Macallan termelését. A „szokatlanul kicsi” üstöket a skót Forsyths rézműves cég szállította, akik már az 1950-es évek óta dolgoznak a márkának.

Ez az első főzde Speyside-ban, amelyet elismert nemzetközi építész tervezett. A Rogers Stirk Harbour + Partners irodát nemzetközi versenytárgyalás során választották ki. Az építészeti tervet az elgini Robertson szállította, a kivitelezésen 25 alvállalkozó 400 embere dolgozott.

Az építkezésről egy igen látványos videót is forgattak:

A kortárs épület vonalait az ősi skót hegyek ihlették, és úgy alakították ki, hogy látványos legyen, ugyanakkor megjelenésével a lehető legkevésbé zavarja a különösen védett természeti környezetet. A fából ácsolt tetőszerkezet az egyik legbonyolultabb a világon, 380.000 önálló elemből állították össze. Az új épülettől nem csak azt várják, hogy generációkon át emeli majd a The Macallan hírnevét, de a tervek szerint a turizmusra, a skót whisky exportjára és a gazdaságra is pozitív hatást gyakorol majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://iszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4114021422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása