Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

A hagyományokat tükrözi az El Tesoro új csomagolása

Don Felipe Camarena 1937-ben alapította a La Alteña lepárlót Mexikóban, ahol az El Tesoro de Don Felipe Tequila készül a jaliscoi felvidék vörös talaján, a birtokon belül termő agavéból, amely a megszokottnál kerekebb, gyümölcsös-növényi ízű italt ad.

el_tesoro.jpg

Carlos Camarena lepárlómester büszke arra, hogy ma is ugyanolyan módszerekkel készíti az italt, mint felmenője tette 80 évvel ezelőtt. Hisz abban, hogy a „régimódi” megoldások segítenek előcsalogatni az agavé valódi ízeit. A művelet során a megszokottnál hosszabban hagyják nőni a növényt, hogy a csúcsérettség időszakában dolgozzák fel. Az összezúzásához két tonnás tahona vulkáni követ használnak, és víz hozzáadása nélkül kétszer párolják le.

A megújulással a kézműves jellegű palack és címke jobban tükrözi majd a hagyományos készítési folyamatot és a minden részletre kiterjedő figyelmet. A csomagolás főbb elemei a tahona kőből készült záróelem; a birtok fő kincse, az agavé; a teljesen érett agavéra, a természetes erjesztésre, a hagyományos lepárlásra és az amerikai tölgyhordóban történő érlelésre utaló ikonok és Don Felipe aláírása. Az egyes tételek számát is feltüntetik a palackokon, utalva arra, hogy a klíma és a talajviszonyok változása minden lepárlásnál egyedi ízvilágot eredményez.

A bejegyzés trackback címe:

https://iszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9613883828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása