Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

Ír whiskey magyar hordóból

A beszédes „Módszer és Őrület” névre hallgató ír kísérleti italok köre két új szereplővel bővült, melyek közül az egyikhez tokaji mestereknek is köze van.

mm_hungarian_bottle.jpg

Az Irish Distillers két limitált kiadású, kísérleti ír whiskey-vel bővítette a Method and Madness családot. Az ír párlatok között elsőként a METHOD AND MADNESS Single Pot Still Irish Whiskey Finished in Virgin Hungarian Oak elnevezésű italt a kelet-magyarországi régióból származó szűz tölgyfahordókban érlelték. A vulkáni talajon növekedett, télen vágott és két évig levegőn szárított kocsánytalan tölgyből tokaji kádármesterek készítik a hordókat az ír lepárló számára. A single pot eljárással készült ital először első töltésű és újratöltött amerikai tölgyhordókba kerül, ezt követően tölt el további 11 hónapot a magyar fa társaságában. Az italt hidegszűrés nélkül, 46 fokos alkohollal palackozzák, és Írországban, az Egyesült Királyságban, valamint ír és francia duty free üzletekben kapható, 89 eurós javasolt kiskereskedelmi áron.

Billy Leighton blendingmester a következő jegyeket fedezte fel a többéves kísérletezés eredményét tükröző whiskey-ben:

  • Illat: melasz, karamell, pörkölt kókusz és tábortűz hamuja
  • Íz: selymes, lágy gazdagság, keserédes likőrösség és száraz erdei jegyek
  • Lecsengés: szétoszló fűszerek és pörkölt tölgy

A sorozat másik újdonsága a 28 éves Ruby Port Pipe, amely egy single pot whiskey, hat évig amerikai tölgyhordókban, majd 22 évig Ruby Port hordókban (úgynevezett pipe-okban: 650 literes, hosszú, keskeny formájú, európai tölgyből készült alkalmatosságokban) érlelve. Utóbbiakat gondosan válogatott portóikkal készítették elő, hogy kevesebb durva tannint és több gyümölcsösséget tartalmazzanak. A végeredmény egy érett csonthéjas gyümölcsök illatával, vanília és fahéj nagyvonalú ízjegyeivel és fűszeres lecsengéssel bíró ital. Ebben az esetben a legnagyobb kihívást a whiskey, a portói és a fa tökéletes egyensúlyának megtalálása jelentette. A végeredményt 56,1 százalékos alkoholtartalommal palackozzák, és 1.900 eurós ajánlott áron érhető el Írországban, az Egyesült Királyságban, valamint az ír és francia duty free üzletekben.

mm_28-year-old_bottle-sbc-1080x675.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://iszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2114035632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása