Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

Gin és vodka a whiskyfőzőből

A Nikka nemzetközileg elsősorban a díjnyertes whiskyjeiről ismert, de a japán piacra már eddig is főztek fehérszeszeket. Most a whiskylepárlójukat használták új, kísérleti italok megalkotására.

nikka_coffey_range.jpg

A kétoszlopos, folyamatos üzemű Coffey still lepárló feltalálójáról, Aeneas Coffey-ról kapta a nevét. A Nikka először 1963-ban importált ilyen berendezéseket Skóciából, és azóta is hűséges maradt a megoldáshoz, mert véleményük szerint karakteresebb és különlegesebb textúrájú italokat ad, szemben a modern, hatékonyabb, többoszlopos lepárlókkal.

A Nikka folyamatosan kísérletezik a technológiával. Az első tiszta, Coffey-módszerrel készült gabonawhisky 2012-ben jelent meg a kínálatban, majd két évre rá piacra dobták a tiszta malátawhisky változatot is. A sikeren felbuzdulva Tadashi Sakuma vezető blender három évvel ezelőtt elkészítette a Coffey gin prototípusát, amelyet azóta számos újabb próbálkozás követett. A kukoricát és a malátát külön párolják le, majd a főzeteket utólag keverik össze a gin, illetve a vodkakategória igényeinek megfelelően.

A bejegyzés trackback címe:

https://iszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5614009436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása