A Nikka nemzetközileg elsősorban a díjnyertes whiskyjeiről ismert, de a japán piacra már eddig is főztek fehérszeszeket. Most a whiskylepárlójukat használták új, kísérleti italok megalkotására.
A kétoszlopos, folyamatos üzemű Coffey still lepárló feltalálójáról, Aeneas Coffey-ról kapta a nevét. A Nikka először 1963-ban importált ilyen berendezéseket Skóciából, és azóta is hűséges maradt a megoldáshoz, mert véleményük szerint karakteresebb és különlegesebb textúrájú italokat ad, szemben a modern, hatékonyabb, többoszlopos lepárlókkal.
A Nikka folyamatosan kísérletezik a technológiával. Az első tiszta, Coffey-módszerrel készült gabonawhisky 2012-ben jelent meg a kínálatban, majd két évre rá piacra dobták a tiszta malátawhisky változatot is. A sikeren felbuzdulva Tadashi Sakuma vezető blender három évvel ezelőtt elkészítette a Coffey gin prototípusát, amelyet azóta számos újabb próbálkozás követett. A kukoricát és a malátát külön párolják le, majd a főzeteket utólag keverik össze a gin, illetve a vodkakategória igényeinek megfelelően.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.