Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

Az első cask strength whiskey a Jamesontól

A Jameson Bow Street 18 Years Cask Strength első palackozása 55,3 százalékos alkoholtartalmú. Az ital érlelését a Bow Street-i érlelőben fejezik be, Dublinban.

jameson-18-yrs-cask-strength.jpg

A cask strength whiskey-k lényege, hogy megtartják eredeti, érleléskori alkoholtartalmukat, míg a piacon kapható italok többségét palackozás előtt 40 százalék körülire hígítják vízzel. A Jamesonnak ez az első, a nemzetközi piacon is elérhető cask strength változata, egyúttal a márka dublini öröksége előtt is tiszteleg azzal, hogy érlelése egy szakaszát az eredeti helyszínen tölti – ahol már 1975 óta nem készült whiskey.

Az 18 Years Cask Strength a corki Midleton Distilleryben 18 évet töltött bourbonös és sherrys hordókban. Ezt követően házasítják a pot still és a gabonawhiskey-ket, majd újabb 12 hónapra első töltésű ex-bourbonös amerikaitölgy-hordókban érlelik a Bow Streeten.

Az első adag – amely hidegszűrés nélkül készül - idén júliusban lesz elérhető 20 országban, 240 eurós ajánlott fogyasztói áron.

Simon Fay, az Irish Distillers nemzetközi marketingigazgatója elmondta, hogy bár a Jameson sikerének kulcsa a könnyű fogyaszthatóság, már régóta szerették volna megmutatni a whiskey „komolyabb oldalát” is, és ezt a fogyasztók is kérték tőlük.

Az ital egyedi, az érlelés éveinek számát jelképező 18 oldalú palackban és fa bemutatódobozban kerül forgalomba. A palack alatt egy egyedi rézérmét is találnak a vásárlók, melynek segítségével hozzáférhetnek egy exkluzív honlaphoz, ahol többet megtudhatnak a Bow Street nevet viselő italok történetéről. A 15 éve piacra dobott Jameson 18 Years változat természetesen továbbra is a kínálat része marad.

Billy Leighton blendingmester az új változat kóstolásáról a következőket jegyezte fel:

Illat: Gazdag, fadomináns, mély karamelles jegyekkel és fűszerekkel

Íz: A karamell és a tölgy állandóan jelen van, árnyalatnyi bőrrel és vaníliával, míg a sherry dióssága mélységet és összetettséget ad

Lecsengés: Hosszú és teljes, az édes karamelles jegyek lassan elhalnak, míg a pörkölt tölgy és a fűszerek a legvégéig a szájban maradnak

A bejegyzés trackback címe:

https://iszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1114009396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása