Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Iszunk

A magyar értelmiség előtt két út áll...

Ír whiskey madeirás hordóból

A The Tyrconnell eddig is sokat játszott a különleges hordókkal. Most a 15 éves single malt-ot töltik madeirás hordókba.

tyrconnell-15-madeira.jpg

A The Tyrconnell 15 Year Old Madeira Cask Finish Single Malt Irish Whiskey-t 15 éven át amerikai fehér tölgyből készült egykori bourbonös hordókban érlelték, majd a portugál Madeira szigetéről származó madeirás hordókban nyerte el végső ízét.

A főzde csapata 2007 óta kísérletezik különböző hordózásokkal, amikoris rájöttek, hogy könnyed, lágy, gyümölcsös whiskeyjük milyen fogékony a hordózásra. Ennek gyümölcsei lettek az állandó kínálatban is helyet kapó, 10 éves érlelésű, madeirás, portói és sherry-hordóban érlelt változatok. 15 éves ital viszont most került először a madeirás hordókba – majd limitált példányszámban palackba, 100 dollár körüli áron.

A The Tyrconnell – mely nevét egy esélytelen, végül futamgyőztes versenylóról kapta 1876-ban - az ír whiskeyk között ritkának számító kétszeres lepárlással készül, ez krémesebb, magasabb viszkozitású és aromagazdag italt eredményez. A 15 éves érlelés még komplexebbé tette, az örökzöld erdők friss jegyeivel ruházta fel a párlatot. A 46 százalékos alkoholtartalmú ital illatában az ostya és az édes vanília banánkenyérrel és pirosbogyós gyümölcsök héjával keveredik, a felszín alatt mogyoróval és barnacukorral. Az íze puhán indul, de hamarosan berobbannak a fűszerek, és az olajos folyadék csonthéjas gyümölcsök, a Peach Melba desszert és a friss fű ízeivel vonja be a szájat. A meglepően hosszú lecsengésben a csonthéjasok helyét pörkölt narancshéj veszi át, majd az örökzöld erdők frissessége és a fűszerek örökkévalóságnak tűnő ideig megmaradnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://iszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9213896576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Iszunk

Hiánypótlónak szánt hírblog. Borokról, (kézműves) sörökről sokan írnak, egyéb italokról meg szinte senki. Hazai és nemzetközi hírek, újdonságok, különlegességek. Egészségünkre!

Állandó oldalak

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása