Don Felipe Camarena 1937-ben alapította a La Alteña lepárlót Mexikóban, ahol az El Tesoro de Don Felipe Tequila készül a jaliscoi felvidék vörös talaján, a birtokon belül termő agavéból, amely a megszokottnál kerekebb, gyümölcsös-növényi ízű italt ad.
Carlos Camarena lepárlómester büszke arra, hogy ma is ugyanolyan módszerekkel készíti az italt, mint felmenője tette 80 évvel ezelőtt. Hisz abban, hogy a „régimódi” megoldások segítenek előcsalogatni az agavé valódi ízeit. A művelet során a megszokottnál hosszabban hagyják nőni a növényt, hogy a csúcsérettség időszakában dolgozzák fel. Az összezúzásához két tonnás tahona vulkáni követ használnak, és víz hozzáadása nélkül kétszer párolják le.
A megújulással a kézműves jellegű palack és címke jobban tükrözi majd a hagyományos készítési folyamatot és a minden részletre kiterjedő figyelmet. A csomagolás főbb elemei a tahona kőből készült záróelem; a birtok fő kincse, az agavé; a teljesen érett agavéra, a természetes erjesztésre, a hagyományos lepárlásra és az amerikai tölgyhordóban történő érlelésre utaló ikonok és Don Felipe aláírása. Az egyes tételek számát is feltüntetik a palackokon, utalva arra, hogy a klíma és a talajviszonyok változása minden lepárlásnál egyedi ízvilágot eredményez.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.